Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2018, 13:18
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo všetko prinesie seriálový rok 2019? Nad tieto novinky dávame veľký výkričník.

Nasledujúci článok ti predstaví seriálové novinky roku 2019 (ďalšie očakávané projekty budúceho roka nájdeš v tomto vlákne), a preto v zozname určite nenájdeš projekty, ktoré už majú za sebou aspoň 1 sériu. Čakajú nás mimoriadne očakávané záležitosti, ako Zaklínač či Mandalorian, ale taktiež komiksovka Watchmen, prequelový seriál k Americkému gangsterovi, kriminálka od Bena Afflecka a mnohé ďalšie.

Carnival Row

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa CarnivalRow (@carnivalrow_official),

Možno si aj ty zaznamenal, že v susednom Česku sa niekoľko mesiacov zdržiaval herec Orlando Bloom, známy najmä svojou postavou Legolasa z fantasy Pán prsteňov. Ten u našich bratov z Česka natáčal detektívny seriál s názvom Carnival Row. Projekt režíroval Paul McGuigan (Luke Cage) a na scenári pracoval s Travisom Beachamom (Pacific Rim).

Dej seriálu sa bude odohrávať v Prahe, ktorá však ponesie seriálový názov Burqua. V meste sa aktuálne nachádza detektív Rycroft Philostrat (Orlando Bloom), pracujúci na sérii vrážd. Jednou z podozrivých sa v seriáli stane krásna Cara Develigne, ktorá stvárni postavu Vignette Stonemoss. 

 Zaklínač

Seriálové spracovanie Zaklínača je jednoznačne jedným z najočakávanejších, no zároveň najkontroverznejších projektov roku 2019. Po oznámení Netflixu, ktorý sa rozhodol chopiť náročného spracovania Sapkowského diela, boli zväčša fanúšikovia poriadne natešení. S obsadením Geralta už ale nadšenie začalo prudko klesať smerom nadol.

Bude Henry Cavill hodnoverným Geraltom z Rivie? Odpoveď na túto otázku polarizuje ľudí približne tak, ako rozdielne názory na Star Wars: The Last Jedi. S obsadením Cavilla je však showrunnerka seriálu Lauren S. Hissrich mimoriadne spokojná. Či budú jej radosť zdielať aj diváci zistíme už v priebehu roku 2019. 

Watchmen

10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Snímka Watchmen (2009) od Zacka Snydera si u komiksových nadšencov svojho času vyslúžila pomerne kladnú odozvu. Niet preto divu, že seriálové spracovanie vychádzajúce z predlohy Alana Moora patrí medzi mimoriadne očakávané projekty roku 2019.

Dej sa má odohrávať v Amerike, kde je superhrdinstvo oficiálne ilegálne. Vo Watchmen uvidíme hercov, ako Tom Mison, Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Dylan Schombing či Lily Rose Smith. Príbeh by mal miestami vŕtať aj do politickej sféry, pričom je možné, že budú spomenuté mená, ako Putin, Mayová či Trump.

Mandalorian

10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019
Zdroj: Disney

Smer, akým sa Disney rozhodlo viesť Star Wars, nie je mnohým fanúšikom ságy po chuti. Napriek tomu možno seriál Mandalorian označiť za pomerne sľubný počin. Prvý hraný seriál zo sveta Hviezdnych vojen môže byť jednoducho obrovským hitom, no taktiež nepríjemným prepadákom.

Na prekvapenie na režisérske kreslo zasadne aj známa herečka Bryce Dallas Howard (Black Mirror, Jurassic World) a hlavnej úlohy sa ujme Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones). Jeho postava bude príslušníkom rasy Mandalore, a teda môžeme počítať s odvážnym bojovníkom. Seriál bude streamovaný prostredníctvom služby Disney+. 

What We Do in The Shadows

Hororová komédia What We Do in the Shadows (réžia Taika Waititi – Thor: Ragnarok) nám predstavila trojicu upírov žijúcich v jednej domácnosti. Tentokrát sa ale od Viaga, Deacona a Vladislava presunieme k novému triu, ktorých životy spoznáme prostredníctvom serialového spracovania.

Trojka upírov v zložení Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (Matt Berry) a Nadja (Natasia Demetriou) budú obývať apartmán v slávnom New Yorku. V meste, ktoré je pre krvilačných tvorov noci priam stvorené.

The Godfather of Harlem

10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019
Zdroj: Disney

Spomínaš si na životopisnú drámu Americký gangster od Ridleyho Scotta, kde hlavné úlohy stvárnil Denzel Washington a Russell Crowe? Pokiaľ sa ti snímka páčila, určite budeš mať záujem aj o jej seriálový prequel s názvom The Godfather of Harlem.

V ňom sa už nepozrieme na príbeh mafiána Franka Lucasa (Denzel Washington), ale na jeho niekdajšieho učiteľa, veľkého Ellswortha Johnsona, prezývaného aj ako Bumpy. Jeho postavu v seriáli stvárni oscarový Forest Whitaker, takže o herecké predstavenie je už len vďaka nemu jednoznačne postarané. Seriál v roku 2019 prinesie stanica Epix.

Doom Patrol a Swamp Thing

10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019
Zdroj: DC

Doom Patrol a Swamp Thing je dvojica pripravovaných seriálových projektov od DC. V prípade Doom Patrol pôjde o spin-off ku komiksovke Titans, pričom v nej počítame s navrátilcami, ako s Brendanom Fraserom, Mattom Bomerom a April Bowlby.

Swamp Thing bude natočený podľa slávnej komiksovej série a v seriáli uvidíme hercov, ako Jennifer Beals, Andy Bean, Virginia Madsen či Derek Mears. Na projekte by sa mal z pozície výkonného producenta podieľať aj James Wan (The Conjuring).

City on a Hill

10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019
Zdroj: Showtime

Seriál z bostonského podsvetia pod taktovkou Bena Affleck a Matta Damona? Môže byť. City on a Hill bude z časového hľadiska zasadený do 90. rokov a preskúmame v ňom rasizmus a korupciu spomínaného Bostonu.

Scenár k seriálu napísal Chuck MacLean (Boston Strangler) a v seriáli nás čakajú herci, ako Kevin Bacon, Aldis Hodge, Amanda Clayton, Cathy Moriarty, Kevin Dunn a Jill Hennessy. Dvojicu hlavných hrdinov by mali tvoriť okresný prokurátor Decourcy Ward (Aldis Hodge) a bývalý elitný policajt Jackie Rhodes (Kevin Bacon).

Hlava 22

10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019
Zdroj: Warner Bros.

Slávny vojnový román od Josepha Hellera Hlava 22 sa dočká seriálového spracovania, za ktorým bude stáť aj hviezdny George Clooney. Ten by sa mal do projektu zapojiť ako z pozície režiséra, tak aj z pozície herca. Znie to lákavo, no nie?

Okrem neho ale v seriáli uvidíme aj hercov, ako Christopher Abbott, Kyle Chandler či Hugh Laurie alias Dr. House. Ten v Hlave 22 stvárni postavu majora de Coverleyho, pričom Clooney si zahrá vedľajšiu postavu Scheisskopfa. 

Good Omens

Seriálového spracovania knihy od Neila Gaimana sme sa dočkali už prostredníctvom American Gods a po novom sa môžeme tešiť aj na adaptáciu Good Omens, na ktorej spolupracoval s Terrym Pratchettom. A aj v tomto prípade Gaiman rozoberal tému božstva.

Príbeh Good Omens sa točí okolo anjela menom Aziraphale (Michael Sheen) a démona Crowleyho (David Tennant). Týchto dvoch veľkých priateľov život na Zemi mimoriadne baví, a preto nie sú s myšlienkou blížiaceho sa konca sveta vôbec stotožnení. Spoločnými silami sa teda snažia Armageddon prekaziť.

A čo ďalej?
10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019
Zdroj: CJ Entertainment

Spomínaných 10 seriálov by určite nemalo ujsť tvojej pozornosti, ale zoznam odporúčaných noviniek na rok 2019 nimi nekončí. Už v minuloročnom zozname sme si spomínali seriálové spracovanie post-apokalyptického filmu Snowpiercer. Toho sme sa mali dočkať už v roku 2018, ale nakoniec sa dátum premiéry musel presunúť.

Seriálovej adaptácie sa dočká knižná fantasy séria His Dark Materials (Philip Pullman), ktorá sa skladá z častí Zlatý kompas, Magický nôž a Jantárový ďalekohľad. Filmovú verziu prvého z menovaných v roku 2007 natočil Chris Weitz (Prci, prci prcičky).

10 najočakávanejších nových seriálov roka 2019
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Rok 2019 bude v rámci seriálovej sezóny potešujúci aj pre fanúšikov projektu Pretty Little Liars, ktorý sa dočká svojho spin-offu s podnázvom The Perfectionists. Pokiaľ miluješ komiksovky s Batmanom, úsmev na perách by ti azda mohol vyvolať aj seriál Pennyworth, zameriavajúci sa na komorníka hlavného hrdinu Alfreda Pennywortha.

Kvalitou však zaváňa aj mysteriózna miniséria I Am The Night, v ktorej si zahral Chris Pine a mladá India Eisley, pričom o réžiu prvých dvoch častí sa postarala Patty Jenkins (Wonder Woman). Jordan Peele stojaci za hororom Get Out sa postará v roku 2019 aj o moderne poňatý kultový hororový seriál The Twilight Zone.

Pre milovníkov tajomna sa taktiež pripravuje mysteriózny seriál Project Blue Book, odohrávajúci sa v rokoch 1947 až 1970. Príbeh by sa mal zamerať na odhaľovanie záhadného UFO a hlavnú rolu si strihne Aidan Gillen, ktorého môžeš poznať z Game of Thrones ako Malíčka/Petyra Baelisha.

Na Oscara nominovaný Don Cheadle sa posledné roky točí hlavne okolo marveloviek, kde stvárňuje Jamesa Rhodesa alias War Machine. Ak patrí Cheadle medzi tvojich obľúbencov, azda by si mal dať šancu jeho komediálnemu seriálu Black Monday z prostredia Wall Street.

Hororová miniséria Lovecraft Country bude produkovaná vyššie spomínaným tvorcom Get Out, Jordanom Peelom, no taktiež aj známym J. J. Abramsom (Star Wars: The Force Awakens). Príbeh divákov zavedie do USA okolo roku 1950, kde na nich bude čakať kopa všade prítomného rasizmu, no taktiež aj prvky inšpirované kráľom knižného hororu Howardom P. Lovecraftom.

V akej veľkej miere by sme z Lovecraft Country mali cítiť majstra hororu Lovecrafta však bohužiaľ nevieme. A pokiaľ tak ako ja patríš medzi jeho veľkých fanúšikov, zrejme vieš, že väčšina filmov či seriálov usilujúcich sa získať pozornosť jeho menom, majú s Howardovými knižnými dielami pramálo spoločné.

Anketa:
Na ktoré seriálové novinky roku 2019 sa najviac tešíš?
Carnival Row
Zaklínač
Watchmen
Mandalorian
What We Do in The Shadows
Godfather of Harlem
Doom Patrol
Swamp Thing
City on a Hill
Hlava 22
Good Omens
Snowpiercer
His Dark Materials
Pretty Little Liars: The Perfectionists
Pennyworth
I Am The Night
The Twilight Zone
Project Blue Book
Black Monday
Lovecraft Country
Hlasovať
Carnival Row
3 %
29 Hlasov
Zaklínač
58 %
624 Hlasov
Watchmen
7 %
74 Hlasov
Mandalorian
6 %
64 Hlasov
What We Do in The Shadows
2 %
18 Hlasov
Godfather of Harlem
1 %
13 Hlasov
Doom Patrol
1 %
8 Hlasov
Swamp Thing
1 %
10 Hlasov
City on a Hill
2 %
24 Hlasov
Hlava 22
4 %
45 Hlasov
Good Omens
3 %
32 Hlasov
Snowpiercer
1 %
9 Hlasov
His Dark Materials
2 %
23 Hlasov
Pretty Little Liars: The Perfectionists
4 %
48 Hlasov
Pennyworth
1 %
8 Hlasov
I Am The Night
0 %
3 Hlasy
The Twilight Zone
1 %
9 Hlasov
Project Blue Book
1 %
8 Hlasov
Black Monday
1 %
7 Hlasov
Lovecraft Country
1 %
14 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia