Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2018, 15:27
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Vatikán vydal vlastnú verziu hry Pokémon Go. Namiesto príšeriek však chytáš svätcov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hra taktiež umožňuje prispieť na charitu.

Nie je to tak dávno, čo celý svet zasiahla Pokémon Go mánia. Hra bola spustená v júli 2016 na princípe rozšírenej reality a okamžite sa stala jednou z najpopulárnejších a najsťahovanejších aplikácií. V uliciach takmer každej krajiny si mohol stretnúť niekoľko lovcov Pokémonov,bez ohľadu na vek či pohlavie.

O podobný úspech sa teraz snaží aj katolícka cirkev. Vydala totiž hru na smartfón, ktorá sa veľmi podobá tej, kde chytáš japonské vreckové príšerky, avšak s tým rozdielom, že namiesto nich zbieraš svätcov či iné známe postavy z Biblie. 

Aplikácia nesie názov Follow JC Go!, a teda Nasleduj Ježiša Krista Go! a jej princíp je takmer úplne rovnaký ako u predlohy. Nečakaj však súboje v arénach či lovenie do pokéballov. Namiesto toho sa k tebe biblické postavy pridajú po správnom zodpovedaní na ich otázku s náboženskou tematikou.

Rýchlejšie zbieranie bodov môžeš dosiahnuť napríklad častejšími modlitbami alebo prostredníctvom mikrotransakcií, ktorých výťažok putuje na dobročinné účely.

Novinka bola vytvorená pri príležitosti Svetového dňa mládeže 2019 v Paname, ktorý sa uskutoční začiatkom budúceho roka a vyšla zatiaľ len v španielčine. Vatikán má však v pláne pridať aj ďalšie jazyky. Hra je dostupná na platformách iOS aj Android.

Domov
Zdieľať
Diskusia