Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2018, 19:26
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Creed 2 láka ďalšími zábermi. Podarí sa novému režisérovi nadviazať na perfektnú jednotku?

FILMY A SERIÁLY CREED 2
Uložiť Uložené

Creed 2 sa zatiaľ prezentuje ako dôstojný nástupca. Snáď sa v kinách dočkáme ďalšej pecky.

Boxerská dráma Creed 2 bude mať neľahkú úlohu, a síce prekonať svojho výborného predchodcu. Pre režiséra a celý štáb ide nepochybne o výzvu. Sme zvedaví, či Steven Caple Jr. dostojí vysokým očakávaniam. Najnovšia ukážka nám priblíži spôsob jeho práce, ako aj smer, ktorým sa Creed 2 bude uberať.

V hlavných úlohách sa opäť samozrejme predstavia Sylvester Stallone a Michael B. Jordan. Do ringu sa tentokrát proti sebe postavia Adonis (Jordan) a Viktor Drago (Florian Munteanu), syn nám dobre známeho Ivana Draga (Dolph Lundgren).

Ivan Drago bol svojho času hlavným súperom Rockyho Balbou (Stallone), ktorý si následne vzal pod trénerské krídla Adonisa.

Vzhľadom na udalosti predchádzajúcich dielov je jasné, že tentokrát nepôjde o obyčajný súboj. Adonis totiž vie, že jeho otca, ktorého nikdy nepoznal, zabil práve Ivan Drago. Víťazstvo nad jeho synom bude teda nepochybne jedným z jeho hlavných cieľov.

Tvorcovia sa už koniec-koncov nechali počuť, že na dynamike a konflikte mladých zápasníkov bude celá snímka postavená.

Okrem spomenutých hercov sa objavia aj Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Russell Hornsby a Andrea Ward. Prvému dielu Creed sa fantastickým spôsobom podarilo oživiť slávu série Rocky a režisér Ryan Coogler dokázal, že téma má čo povedať aj dnešným divákom.

Snímka si odniesla niekoľko cien, vrátane nominácie na Oscara (pre Sylvestera Stallonea). Steven Caple Jr. má zatiaľ za sebou pomerne nevýrazne prijatú drámu The Land z roku 2016, pevne však veríme, že sa mu podarí nadviazať na výbornú Cooglerovu prácu.

Doterajšie ukážky nám zatiaľ nedávajú dôvod pochybovať, obzvlášť, keď vezmeme do úvahy fakt, že samotný Ryan Coogler bude na projekte participovať ako výkonný producent. Do slovenských kín Creed 2 dorazí 22. novembra (listopad) 2018.

Creed 2 láka ďalšími zábermi. Podarí sa novému režisérovi nadviazať na perfektnú jednotku?
Zdroj: Warner Bros.

Domov
Zdieľať
Diskusia