Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2018, 14:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Aktivistka leje bielidlo mužom do rozkroku za sedenie naširoko. Predtým sa odhaľovala, aby poukázala na sexuálne obťažovanie

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Ruská aktivistka Anna Dovgalyuk miluje kontroverziu.

Aktivistka Anna Dovgalyuk z Ruska spôsobila na internete kontroverziu už pred pár mesiacmi. Vlastným telom sa na staniciach metra pokúšala upozorniť na sexuálne obťažovanie, či už fyzické alebo verbálne, a tak si vyhŕňala sukňu pred všetkými cestujúcimi.

Nikto sa v tej situácii necítil príjemne, čím chcela poukázať na pocity, ktoré zažívajú práve obťažované ženy. Vtedy si 20-ročná študentka práva vyslúžila kritiku, ale svojím najnovším videom nahnevala celý svet.

Do metra v Petrohrade vbehla s fľašou naplnenou vodou a bielidlom. Svoj roztok vraj pripravila zmiešaním 30 litrov vody a 6 litrov bielidla.

Jej cieľom bolo zaútočiť na mužov sediacich príliš naširoko, čím utláčajú osobný priestor žien a zbytočne si privlastňujú miesto okolo seba. Po rozliatí bielidla na rozkrok jednotlivých mužov zanechal roztok nevyčistiteľné škrvny, takže Anna vlastne mužom zničila oblečenie.

Na margo svojho sociálneho experimentu Anna radostne vyhlásila, že nielenže mužské sedenie naširoko zničila, ale ešte aj natrvalo označkovala vinníkov.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Komentáre pod videom na Youtube aj hodnotenie však hovoria jasnou rečou. Ľudia by ju chceli vidieť za mrežami, pretože na mužov fyzicky zaútočila, ale nikto ju vraj zatiaľ nezažaloval.

Užívatelia na internete jej za správanie nadávajú , takže si možno aj ona sama uvedomí, že vylievaním bielidla do rozkroku mužov ženám veľmi nepomáha, ba skôr naopak. Na podobné problémy sa v spoločnosti dá upozorniť prijateľnejším spôsobom, po ktorom ľudia takéto aktivistky nezačnú iba viac neznášať, ale posnažia sa vcítiť do toho, čo ženy zažívajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia