Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2018, 20:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Po veľrybách vyzabíjali na Faerských ostrovoch aj takmer 200 delfínov. Miestne tradície nemajú pri zvieratách zľutovanie

ZAUJÍMAVOSTI FAERSKÉ OSTROVY
Uložiť Uložené

Rituálne zabíjanie zvierat na Faerských ostrovoch nemá konca kraja.

Na Faerských ostrovoch sa pre nás každý rok odohráva rituál s názvom Grindadráp, pri ktorom miestni obyvatelia vyzabíjajú stovky veľrýb. Najčastejšie by si sa v médiách stretol práve s článkami o tom, koľko veľrýb pri rituáli zahynulo, lenže lovci zabíjajú aj delfíny.

Organizácia Sea Shepherd Global pravidelne na svojich sociálnych sieťach upozorňuje na to, koľko nevinných zvierat pri pobreží spomínaných ostrovov zahynie, a pred pár dňami zverejnila šokujúci príspevok.

Lovci vtedy vyzabíjali takmer 200 delfínov a veľrýb z druhu grinda, pričom Sea Shepherd celú udalosť vysielala naživo na internete, aby si mohol ktokoľvek pozrieť barbarské praktiky miestnych obyvateľov.

Napriek tomu sa oni bránia so slovami, že moderný svet nemá právo zasahovať do rituálu starého stovky rokov. Zvieratá sa síce snažia zabíjať čo najrýchlejšie pomocou poškodenia miechy, ale do polovice septembra už zorganizovali 11 rôznych príležitostí, pri ktorých bolo zabitých množstvo veľrýb a samozrejme aj delfínov.

Voda v zátoke sa po hromadnom zabíjaní sfarbí do krvavočervena a aj keby zástupcovia organizácie chceli zakročiť, jednoducho nemajú dostatočný počet ani prostriedky na to, aby zabíjaniu predišli, a tak sa snažia upozorniť celý svet.

Zostávajúce fotografie nájdeš priamo v albume organizácie.

Po veľrybách vyzabíjali na Faerských ostrovoch aj takmer 200 delfínov. Miestne tradície nemajú pri zvieratách zľutovanie
Zdroj: Sea Shepherd

Domov
Zdieľať
Diskusia