Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2018, 16:09
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Chris Pine sa v historickom epose Outlaw King objavil úplne nahý, ale filmu to u niektorých kritikov aj tak nepomohlo

FILMY A SERIÁLY OUTLAW KING
Uložiť Uložené

Historický epos mal na to, aby sa stal rovnako kvalitným ako Statočné srdce. Podľa prvých ohlasov to však dopadlo trochu inak.

Epický historický veľkofilm Outlaw King s Chrisom Pineom v hlavnej úlohe sa nám už predstavil nádejným trailerom, ktorý naznačoval, že by sme sa mohli dočkať poriadne drsného nástupcu Statočného srdca.

Režíroval David Mackenzie, tvorca skvelej drámy Hell or High Water, takže očakávania boli pomerne veľké. Hlavným hrdinom epickej historickej drámy je Robert I. (Pine) snažiaci sa získať pre Škótsko nezávislosť. Bude však musieť čeliť prekvapivému útoku Anglického kráľa a jeho vojsku.

Okrem Pinea uvidíme aj Aarona Taylor-Johnsona, Florence Pugh, Tonyho Currana, Stephena Dillanea a Billyho Holwlea.

Fanúšikov, resp. fanúšičky Chrisa Pinea evidentne poteší, že svojho obľúbeného herca vo filme uvidia kompletne nahého, ako si užíva s mladou kráskou Florence Pugh. Podľa niektorých ide o najlepšiu scénu filmu, ktorý však celkovo pozbieral skôr zmiešané ohlasy.

Na Rotten Tomatoes má Outlaw King 58% s priemerným ratingom 6.5, Metacritic zase hlási 55%. Matt Goldberg udelil snímke priemerné hodnotenie C. 

Napísal, že hoci je Outlaw King dostatočne krvavý a nekompromisný, nedokáže zastrieť, že scenár je výrazne slabý. Pochválil však dobovú atmosféru a celkovo veľmi dobre zvládnutú technickú stránku.

Peter Debruge napisal, že Outlaw King celkom otvorene kopíruje postupy podobných historických filmov, ale nedokáže ich prekonať. Vyzdvihol však chémiu medzi Chrisom Pineom a Florence Pugh. „Ak by nebolo jej, tak by bol film o dosť chudobnejší,“ podotkol.

Chris Pine sa v historickom epose Outlaw King objavil úplne nahý, ale filmu to u niektorých kritikov aj tak nepomohlo
Zdroj: Netflix

David Crow napísal, že v porovnaní so spomínaným Statočným srdcom prehráva film Davida Mackenzieho na všetkých frontoch. Charles Bramesco filmu udelil dve hviezdičky z piatich a napísal, že síce ide o dobre natočenú, ale plytkú snímku s nezaujímavými postavami.

Na druhej strane, spokojná Lauren Bradshaw napísala: „Outlaw King je epický a dokonca brutálnejší súrodenec Statočného srdca.“ Dodala tiež, že snímke nechýba napätie a okrem Pinea v hlavnej úlohe pochválila aj Aarona Taylor-Johnsona a Florence Pugh. Film ohodnotila 9 bodmi z 10.

Jim Vejvoda bol tiež viac-menej spokojný. „Keď Outlaw King nájde pevnú pôdu pod nohami, dokáže byť zábavný a zaujímavý, ale zdá sa, akoby si sám sebou nebol príliš istý,“ napísal.

Chris Pine sa v historickom epose Outlaw King objavil úplne nahý, ale filmu to u niektorých kritikov aj tak nepomohlo
Zdroj: Netflix

Zdá sa teda, že prvé recenzie sú pomerne rozporuplné. Nádej na kvalitnú historickú drámu však stále žije a minimálne po technickej a hereckej stránke by sme sa rozhodne mali dočkať kvalitnej práce.

Na film sa stále tešíme a rozhodne mu dáme šancu. Na Netflixe bude Outlaw King dostupný od 9. novembra (listopad) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia