Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2018, 13:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kostra mŕtvej kengury v Austrálii svedčí o hrozivom suchu, ktoré kontinent postihlo

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA SUCHO
Uložiť Uložené

Na suchá doplácajú najmä zvieratá.

Austrália momentálne zažíva najhoršie sucho za posledných 100 rokov. Meteorológovia predpokladajú, že tak skoro suchá neskončia a svedčia o tom aj štatistiky.

Od začiatku apríla do prvého týždňa v auguste spadlo na austrálsku pôdu len minimálne množstvo zrážok a doplácajú na to nielen ľudia, ale najmä zvieratá.

Dobytok ledva prežíva, pretože sucho zničilo trávnaté porasty a zvieratá vo voľnej prírode prakticky stratili výrazný zdroj obživy.

Farmár Len McLPean chová dobytok a musí sa starať nielen o svoje zvieratá, pretože najnovšie na vlastnom pozemku objavil dokonale zachovanú kostru kengury.

Kostra mŕtvej kengury v Austrálii svedčí o hrozivom suchu, ktoré kontinent postihlo
Zdroj: Len McLean

Väčšinou kostry zvierat nezostávajú v podobnom stave, pretože na nich hodujú hlodavce a hmyz, avšak kengura na farme bola v takej posmrtnej kondícii, že ju Len opätovne zložil.

Kostru mŕtveho zvieraťa oprel o silný chvost a zvečnil ju na vyschnutej zemi, kde nezaprší. Fotografie sa rýchlo rozšírili po sociálnych sieťach a slúžia ako skvelá pripomienka situácie, ktorú mnohí z nás podceňujú.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30

Klimatické zmeny v kombinácii s globálnym otepľovaním posúvajú našu planétu do nezastaviteľného spádu a možno bude onedlho príliš neskoro na to, aby sme čokoľvek zmenili.

Kostra mŕtvej kengury v Austrálii svedčí o hrozivom suchu, ktoré kontinent postihlo
Zdroj: Len McLean
Domov
Zdieľať
Diskusia