Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2018, 19:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na Instagrame je čoraz populárnejšia migrénová póza. Zvláštny trend pozostáva z polohy, ako by si mala bolesť hlavy

MÓDA INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Instagram je dejiskom čoraz bizarnejších trendov.

Každý z nás sa niekedy potýkal s migrénou. Nepríjemná bolesť hlavy pochádza napríklad z vyčerpania či stresu. Často súvisí s nevoľnosťami, triaškou či zvracaním a rozhodne nejde o príjemnú skúsenosť. Mnohé celebrity si však migrénu pripomínajú pozoruhodnou pózou, ktorá sa na Instagrame rozširuje medzi čoraz viac ľudí. Kendall, Kylie, Bella Hadid či Emily Ratajkowski už stihli podľahnúť vznikajúcemu trendu.

Póza je veľmi jednoduchá, stačí si jednu alebo obe ruky priložiť na spánok, presne tak, ako by ťa bolela hlava. Nejde však o len tak náhodný trend, všetko spropagovala influencerka, fotografka a návrhárka Nam Vo, ktorá pre Elle zhodnotila, že migrénová póza je pohodlná a navyše vďaka nej môžu dámy ukázať manikúru. Ruky ohraničujú tvár, vďaka čomu jej dávajú viac štruktúry. Navyše, póza je pomerne nenápadná a ľudia sa nad ňou nezačínajú pozastavovať.

Samozrejme, vznikla však už aj vlna odporu. Mnohí ľudia trpiaci migrénami označili modelky v migrénovej póze za nerešpektujúce a neempatické, keďže dlhodobé migrény sú reálnym a skutočne nepríjemným zdravotným problémom. Komentáre ako: "Naša choroba nie je pre vaše trendy." či "Migréna nie je pekná. Ide o vážnu vec, ktorá ničí životy." Ak si teraz vyhľadáš hashtag #instagrampose, okrem žien v tejto póze nájdeš aj fotky ľudí, ktorí migrénou naozaj trpia a snažia sa na vážny problém upozorniť touto cestou.

 

Príspevok, ktorý zdieľa (@bellahadid),

Migrénovú pózu si už vyskúšala aj naša krásna moderátorka

Domov
Zdieľať
Diskusia