Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2018, 15:21
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Star Wars spin-offy stále žijú, ale bude sa k nim pristupovať oveľa dôkladnejšie. Taktiež poznáme možnú úvodnú scénu Epizódy IX

FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

Ľudia z Lucasfilmu na čele s Kathleen Kennedy sa vraj momentálne preskupujú a plánujú prísnejší dohľad nad samostatnými Star Wars príbehmi.

Text môže obsahovať potenciálne spoilery z filmu Star Wars: Episode IX!

Pred niekoľkými dňami sa síce objavila informácia, že v Lucasfilme pozastavujú práce na všetkých spin-offoch zo sveta Star Wars, krátko nato však už internetom kolovali správy, ktoré toto tvrdenie označovali za falošné. Údajne sa dokonca pracuje na ešte väčšom počte projektov ako sme si mysleli.

Ťažko povedať, kde je vlastne pravda, no je viac než jasné, že to celé odštartovala sólovka o mladom Hanovi a jej veľmi neuspokojivé tržby zo svetových kín. A kompetentní ľudia v Lucasfilme vraj plánujú k budúcim Star Wars projektom pristupovať inak.

Star Wars spin-offy stále žijú, ale bude sa k nim pristupovať oveľa dôkladnejšie. Taktiež poznáme možnú úvodnú scénu Epizódy IX
Zdroj: Lucasfilm/Disney

Magazín The Hollywood Reporter sa totiž nechal počuť, že Disney/Lucasfilm rozhodne nechce spomaliť, ale už si bude oveľa dôkladnejšie vyberať, ktorý Star Wars film vlastne odsúhlasí. Navyše, ľudia zo štúdia na čele s Kathleen Kennedy by sa mali momentálne akosi preskupovať.

Spin-offy teda podľa všetkého mŕtve nie sú, iba budú opätovne posúdené a pod prísnejším dohľadom sa následne rozhodne, ako s nimi naložiť a či vlastne majú potenciál byť medzi kritikmi a divákmi úspešnými. Predsa len, jeden krok späť niekedy znamená ďaleko viac než dva kroky vpred.

Odporúčané
Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) 21. novembra 2022, 9:30

V druhej časti článku sa ale presunieme k tomu, čo nás čaká najbližšie, a to k Epizóde IX, ktorá by sa mala začať natáčať už v priebehu budúceho mesiaca. A hoci o nej stále takmer nič nevieme, fanúšikovia po celom svete dychtivo hltajú aj tú najdrobnejšiu novinku.

Star Wars spin-offy stále žijú, ale bude sa k nim pristupovať oveľa dôkladnejšie. Taktiež poznáme možnú úvodnú scénu Epizódy IX
Zdroj: Lucasfilm/Disney

Jednou takou je teraz napríklad aj informácia o úvodnej scéne Star Wars 9, s ktorou prišiel známy web Cinema Blend. Ten tvrdí, že na začiatku nadchádzajúcej Epizódy uvidíme pohreb generálky Leiy Organy (Carrie Fisher). Samozrejme, oficiálne potvrdené to nie je, dávalo by to však zmysel.

Carrie nás navždy opustila ešte koncom roka 2016, pričom Disney a Lucasfilm priaznivcom niekoľkokrát potvrdili, že jej postavu určite nebudú oživovať pomocou CGI či motion-capture technológie. Problém by ale mohol byť v tom, že na konci Star Wars: The Last Jedi bola živá a zdravá.

No aj to sa dá vyriešiť, ako nám už dávnejšie naznačil herec John Boyega. Ten totiž počas jedného z rozhovorov prezradil, že ho v Epizóde IX uvidíme s oveľa dlhšími vlasmi, čo by mohlo naznačovať časový skok medzi snímkami. Ani túto správu zatiaľ štúdio nepotvrdilo.

Star Wars spin-offy stále žijú, ale bude sa k nim pristupovať oveľa dôkladnejšie. Taktiež poznáme možnú úvodnú scénu Epizódy IX
Zdroj: Lucasfilm/Disney

Pokiaľ si ale dáme dokopy vyjadrenie o nepoužití CGI v súvislosti s Carrie Fisher, slová Johna Boyegu naznačujúce časový skok a údajný pohreb na začiatku Star Wars 9, celé to do seba akosi logicky zaklapne. Definitívnu odpoveď sa snáď dozvieme už čoskoro.

Odporúčané
Obi-Wan Kenobi: Kto sú inkvizítori a čo o nich vieme? Obi-Wan Kenobi: Kto sú inkvizítori a čo o nich vieme? 1. júna 2022, 13:30

Premiéra Epizódy IX je u nás momentálne naplánovaná na 19. decembra (prosinec) 2019 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť viac, klikajte sem. Čo si o tom všetkom myslíte? Súhlasíte s tým, že by si mali v Lucasfilme dobre rozmyslieť budúcnosť spin-offov? A ako sa vám pozdáva možnosť pohrebu na začiatku Star Wars 9?

Domov
Zdieľať
Diskusia