Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Andersen. 
20. júna 2018, 16:41
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Ešte lahodnejšie príchute, bláznivé kornútky či čokoládová fontána. V rozprávkovej zmrzlinárni Andersen sa fantázii medze nekladú

GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Leto bez zmrzliny nie je ono, a preto ti predstavujeme ďalšiu výnimočnú prevádzku v centre Bratislavy.

Ako to už máme vo zvyku, pravidelne ťa informujeme o gastroprevádzkach, ktoré nás niečím zaujali. Svet zmrzlín máme celkom dobre zmapovaný, avšak stále vieme objaviť niečo nové. Dnes ti predstavíme zmrzlináreň, ktorá sa nachádza na Hviezdoslavovom námestí, v tesnej blízkosti sochy Hansa Christiana Andersena

Majitelia svoju zmrzlináreň pomenovali priamo po slávnom spisovateľovi, ktorý Bratislavu navštívil v roku 1841, a teda nesie názov Andersen. A v čom je tak dobrá?

Zmrzlina je pripravovaná podľa tradičnej talianskej receptúry, obohatená fantáziou a skúsenosťami. Základ pre sorbety tvorí čerstvé ovocie od drobných slovenských farmárov a pri mliečnych príchutiach sú to suroviny tej najvyššej kvality od talianskych dodávateľov.

Majitelia sa snažia každý rok prinášať zákazníkom novinky priamo z Talianska. Zúčastňujú sa svetových výstav z cukrárenskej gastronómie, kde tí najväčší odborníci prezentujú novinky pre nadchádzajúcu sezónu.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Zmrzlináreň Andersen ponúka tento rok novinku v podobe Termix vegan čokolády, kde si prídú na svoje aj ľudia intolerantní na laktózu, ako aj diabetici. Veľmi oblúbená medzi zákazníkmi je aj vegan Čoko Nero, zmrzlina bez pridaného cukru.

„Vegan zmrzliny máme okrem ovocných sorbetov aj arašidovú zmrzlinu alebo mandĺovú zmrzlinu, pripravenú na ryžovom základe. Rovnako aj kornútky ponúkame vegan, bezlepkové, čokoládové, karamelové a pre našich najmenších oblúbené cukríkové, orieškové alebo novinka tejto sezóny je čierny kornútok so zlatými guličkami,” prezradila nám majiteľka zmrzlinárne.

Nás zaujala aj čokoládová fontána, ktorou si môžeš svoju zmrzlinu poliať a tá sa ti lahodne roztečie po sladkých kopčekoch.

My sme sa sem, samozrejme, prišli pozrieť a natočili sme krátku reportáž, ktorou sa môžeš inšpirovať. Klikaj na náš Youtube kanál a sleduj nové Freshnews, kde sa o zmrzlinárni Andersen dozvieš niečo viac.

Viac sa dozvieš na ich Instagrame

Domov
Zdieľať
Diskusia