Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. júna 2018, 18:25
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Koľko falošných followerov majú Plačková, Expl0ited či Moma? Pozreli sme sa na instagramové profily slovenských influencerov

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Niektoré zo slovenských internetových celebrít vôbec nedopadli dobre.

Instagram sa stal každodennou súčasťou väčšiny z nás a, samozrejme, aktívni sme na ňom aj my, tak nás určite sleduj. Každý, kto na Instagrame dosahuje väčšie čísla, je väčšinou považovaný za influencera, začínajú mu prichádzať ponuky na spoluprácu a v podstate sa z nich stáva internetová osobnosť.


Ako však určite vieš, projekty tretích strán ti umožňujú tieto čísla ľahko ovplyvniť a na svoj profil môžeš aj ty dostať tisícky followerov či lajkov. Samozrejme, nie je to zadarmo a ide len o jednorázovku, účty sú zvyčajne falošné či irelavantné. Ak však chceš lepšie čísla, prečo to neskúsiť – teda aspoň to je prístup niektorých slovenských influencerov.

Aplikácia HypeAuditor totiž ponúka umelú inteligenciu, ktorá poriadne preskúma akýkoľvek instagramový profil a prísne ho zhodnotí, pričom nechýbajú ani štatistiky o pôvode instagramových účtov. Pochopiteľne, pokiaľ je číslo podozrivých followerov vysoké, neznamená to automaticky nakúpených používateľov, no pokiaľ sa číslo šplhá naozaj vysoko, necháme každého, aby si svoj názor spravil sám. Poďme sa teda pozrieť na niekoľkých ľudí z domácej instagramovej scény.

Zo všetkých Instagramov, ktoré sme sledovali, dopadol v celkovom hodnotení najlepšie Exp0ited, aj keď sú čísla jeho fanbase predsa len o niečo horšie než u iných influencerov v tomto článku. 80 % jeho fanbase je aktívna a len 12 % účtov je podozrivých.

Veľmi dobre je na tom aj Rytmus, ktorý so svojimi kreatívnymi postmi dosahuje len 14 % podozrivých používateľov.

 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

Fantastickou aktivitou na Instagrame sa môže pochváliť aj GoGo. V štatistikách si Daniel Štrauch, ktorý má až 96 % reálnych followerov, vedie naozaj dobre.

O niečo horšie sú na tom kontroverzné účty. Peter Dubaj má až 26,6 % podozrivých followerov.

Podobne zle je na tom Zuzana Plačková, štvrtina (25,4 %) jej používateľov pravdepodobne nie je reálna. Navyše, väčšina z jej 66 055 komentárov je podľa umelej inteligencie podozrivá.

Neprekvapivo dobre je na tom Moma Horňáková, ktorej neaktívnych je 15,5% fanúšikov.

Najsledovanejšia Slovenka Lucia Javorčeková má podozrivých len 12 % účtov. Nikoho však neprekvapí, že 91 % z jej fanúšikov tvoria muži.

 Vo svete mužov je úspešná aj Kika Ďurišová, 64 % z jej fanúšikov sú práve príslušníci tohto pohlavia. Podozriví followeri tvoria 22 % jej fanúšikov.

Boduje aj naša Barbora Bakošová, ktorá si až na malú frekvenciu postov vyslúžila veľkú pochvalu. Podozrivé účty tvoria 18 % z jej fanúšikov.

Domov
Zdieľať
Diskusia