Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2018, 16:24
Čas čítania 0:00
Sona O.

Za nové altánky na opekanie si na Železnej studničke v Bratislave priplatíš. A to hneď 100 eur

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA TURISTIKA
Uložiť Uložené

Opekanie v mestských lesoch hlavného mesta bolo doteraz úplne zadarmo. Aj na tejto zábavke však Bratislava začala zarábať.

Nakúpiš pár klobások, chlieb na zajedenie a nejaké to pivko. Ak si skromný, celá opekačka ťa vyjde tak maximálne na 10 eur a ešte ponúkneš aj kamošov. 

Ísť s partiou do lesa, vziať plnú tašku jedla a nápojov a opekať si pod stromami za zvukov akustickej gitary v pozadí je na Slovensku už dlhoročná tradícia. Je to klasika a nikto nevyzerá, že by sa dožadoval väčšieho luxusu ako príjemného posedenia pri ohníku s priateľmi.

Mestské lesy sa však rozhodli, že na Partizánskej lúke, na Železnej studničke, urobia uzavreté, platené altánky. Môže si ich prenajať celá partia a stráviť v strede jednej z najrušnejších lúk Bratislavy jeden deň grilovaním. V cene 100 eur máš k dispozícii altánok a náradie na grilovanie

Za nové altánky na opekanie si na Železnej studničke v Bratislave priplatíš. A to hneď 100 eur
Zdroj: Youtube/Soňa O.

Rudolf Ivičič z Mestských lesov pre tvnoviny.sk povedal, že zámerom nebolo na altánku zarábať, ale zabezpečiť ho pre tých, ktorí chcú mať istotu, že im altánok nikto neobsadí. „Zavrieme ho iba v momente predplatenia, aby sme vedeli zaručiť rezerváciu,“ vyjadril sa.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

V skratke to znamená, že ak si lenivý vstať v sobotu o 8 ráno, aby si si na Železnej obsadil ohnisko, zavoláš na Mestské Lesy a oni ti jedno také s radosťou rezervujú. Samozrejme, suroviny si musíš priniesť vlastné. 

Ján Mrva, starosta mestskej časti Vajnory, má na to ale svoj vlastný názor. "Mali byť otvorené pre verejnosť. Mestské lesy si robia bez mestského zastupka politiku proti občanom Bratislavy. SAMOSPRÁVA MÁ SLÚŽIŤ OBČANOM A NIE ICH VYCUCIAVAŤ Z PEŇAZÍ," napísal na svojej facebookovej stránke. 

"Altánky sú momentálne 3, ten menší pri dele má kapacitu 25 ľudí a ten väčší pri rybníku je dvojaltánok pre 50 ľudí. Oba ponúkame za sumu 100 euro," povedal nám správca areálu Partizánska lúka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia