Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2018 o 16:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Medziročné tržby Netflixu stúpli o ohromujúcich 43 percent a za prvý štvrťrok získal viac ako 7 miliónov nových odberateľov

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Streamovací gigant je skrátka nezastaviteľný. Podarí sa ho jeho konkurentom časom dobehnúť?

Netflix sa riadi známym heslom risk je zisk. Ako inak by sme mohli nazvať jeho 8 miliardovú investíciu do pôvodnej tvorby? Podľa čerstvých informácií sa im ale tento krok náramne vyplatil. Netflix v súčasnej dobe sleduje 125 miliónov divákov v 190 krajinách.

Do tohto úchvatného čísla je už započítaných 7,4 milióna nových odberateľov, ktorí pribudli len za posledný štvrťrok. Príjmy spoločnosti medziročne stúpli o 43 percent (3,8 miliardy dolárov) a akcie firmy posilnili o viac ako šesť percent, pričom za tento rok už stúpli o viac než 60 percent. Podarí sa silné napredovanie Netflixu niekomu ukončiť?

Potenciálnu šancu by mali najmä Amazon a Disney, vyvíjajúce univerzálne produkty. Od budúceho roka prestane Walt Disney dodávať Netflixu nové filmy a spustí svoje vlastné streamovacie služby.

Analytici ale tvrdia, že dobehnúť kráľa trhu bude veľmi náročné. Nám to však vôbec nevadí, pretože so silnou konkurenciou počítame aj s vyššou snahou o kvalitný výsledok. Netreba však zabúdať, že Netflix funguje na extrémnom dlhu a nič iné, než stále napredovať a rozrastať sa mu už ani neostáva.

Domov
Zdieľať
Diskusia