Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2018, 14:09
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Inšpiruj sa džínsovou bundou Elsy Hosk či Alessandry Ambrosio, ktoré okrem klasiky obľubujú aj jej farebné a zdobené verzie

MÓDA
Uložiť Uložené

Denimové bundy nikdy neomrzia, práve naopak. Tešia sa čoraz väčšej obľube

Ak ju náhodou ešte nevlastníš, tak je najvyšší čas to napraviť. Je tu s nami už zopár sezón a na svete snáď neexistuje osoba, ktorá by v nej nevyzerala úžasne. Hodí sa všetkým typom postáv a v obchodoch nájdeš jej nekonečné množstvo variácií. Klasickú, farebnú, na telo, oversized, pod zadok, po pupok, s nápismi, flitrami, kvetmi, výrezmi,... Pravidelne sa objavuje nielen na módnych prehliadkach, ale aj na domácich a zahraničných festivaloch. Reč je o džínsovej bunde, ktorú (ako uvidíš v článku) obľubujú všetky módne ikony od zmyselnej Olivie Cuplo až po bezprostrednú Elsu Hosk.

Klasika

Samozrejme, niet nad klasiku. Hodí sa ku všetkému a takmer všade, kde nie si viazaná dress codom. Jednoduchú džínsovú bundu využiješ najviac zo všetkých a považuj ju za výbornú investíciu na roky. Móda sa neustále menínáš osobný vkus sa vyvíja, takže infantilný nápis alebo kvetovaná výšivka môže byť čoskoro out, či už pod vplyvom módneho diktátu alebo vlastnej preferencie. Ak teda nerada kupuješ len do aktuálnej sezóny, choď do univerzálnej klasiky a na festival si ju ozdob hravými odznakmi.

Obyčajnú džínsovú bundu nájdeš napríklad v Zare - klasika v svetlom alebo tmavšom prevedení, no aj v mnohých iných reťazcoch

 

Príspevok, ktorý zdieľa Bridget (@bridget),

 Spomínané zdobenie odznakmi, vďaka ktorým premeníš obyčajnú bundu na nápadnú

Farby

Si veselá, hravá, nedokážeš sa vynadívať na dúhu a rada pútaš pozornosť? Tak v takomto prípade stav na farby. Výber je nekonečný, no z tých najaktuálnejších je to najmä žltá, ružováčervená (ale krok vedľa neurobíš ani inou, napríklad sviežou mentolovou). Staviť tiež môžeš na viacfarebnú kombináciu, prípadne na neopozeranú kombináciu s klasickým denimom (nájdeš napríklad v Guess).

Farebný denim ponúka napríklad Asos (tu, tu alebo tu) alebo aj H&M

Výrezy a roztrhaný vzhľad

Prešúchaný, ostrapkaný denim a výrezy sú v hre už po istý čas, a tak je jasné, že s týmto štýlom krok vedľa určite nespravíš. Dôležitý je tu teda len tvoj vkus a tvoja chuť sa mierne odlíšiť. Inšpirovať sa môžeš napríklad skutočne vydarenou bundou Olivie Culpo s výrezmi na ramenách.

Skrátená a predĺžená verzia

Skrátená verzia je vhodná na leto a predĺžená do jarných a jesenných dní, keďže svojím prevedením pokojne nahradí aj plášť. Na krátku verziu stavila napríklad aj Alessandra Ambrosio na tohtoročnej Coachelle a na dlhú zas Josephine Skriver, ktorá sa v nej ukryla pred chladnejším počasím. Dlhšiu džínsovú bundu možno pokojne pretransformovať do džínsových šiat - buď oversized alebo s opaskom zvýrazňujúcim pás.

Skrátenú verziu má v ponuke napríklad H&M a predĺženú zas Tommy Hilfiger

Pre niečo podobné klikaj sem

Zdobené

Pojem „zdobené“ je široký, a taká bude aj táto ponuka. Perličky, výšivky, nášivky, nápisy, vybíjanie, volány,... Vo väčšine prípadov sa jedná o klasiku ozvláštnenú o nejakú tú ozdôbku navyše. Počítaj však s tým, že takéto bundy sa kombinujú o čosi ťažšie, no ak si na tom dáš záležať, výsledok bude výborný. Dôležité je nechať ich vyniknúť, a ak toto pravidlo splníš, môžeš vyraziť do ulíc.

Pre ozdobené verzie zájdi na H&M (tu alebo tu), Stradivarius, Asos, Gucci alebo Mango

Ak sa ti páči "piercingová" bunda, ktorú má na sebe Olivia, podobnú nájdeš na tomto odkaze

Domov
Zdieľať
Diskusia