Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2018, 23:08
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na Trnavskom mýte vznikol otrasný plot proti chodcom. Bratislava miesto nového priechodu núti ľudí chodiť stovky metrov navyše

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Bratislavčania však cez cestu prebiehajú stále.

Už niekoľko mesiacov sa rekonštruuje otrasný podchod na Trnavskom mýte v Bratislave. Nepekné priestory však denne dostali na druhú stranu obrovskej križovatky tisícky ľudí. Rekonštrukcia však má za následok aj to, že sa pravidelne zatvára zopár vstupov do podchodu, ktorý momentálne funguje v provizórnom stave a ľudia sa musia prepletať cez lešenie.

Medzi najvyužívanejšie vstupy do podchodu patrí ten pri budove Starej tržnice, ktorý je uzavretý už poriadne dlhú dobu. Práve on však slúži dvom rušným autobusovým zastávkam, z ktorých sa ľudia potrebujú dostať k električkám, alebo ešte častejšie, do Centralu. Najbližší použiteľný prechod je však vzdialený približne minútu a celá zachádzka by vo finále merala niekoľko stoviek metrov. To sa však pochopiteľne nikomu nepáči a ľudia sa tak rozhodli, že jednoducho cez cestu prebehnú a malý plot na električkovej zastávke prelezú alebo obídu.

Zodpovednému vedeniu Bratislavy však za niekoľko mesiacov nebezpečného prebiehania cez cestu nenapadlo zriadiť priechod pre chodcov, na ktorý je hromada miesta. Raz za čas sa na inkriminovanom úseku zjavil policajt, ktorý chodcov nechal bezpečne prebehnúť, no tomu je už koniec. Hlavné mesto totiž zriadilo vysoký plot, ktorý preliezť nie je žiadna hračka.

Sivý plot je esteticky otrasný, no miesto toho, aby dosiahol svojho účelu, si Bratislavčania opäť našli spôsob, ako neobchádzať zavretý podchod niekoľko minút. Medzi pôvodným a novým plotom totiž existuje malá medzera, cez ktorú sa niektorí dokážu pretlačiť. Ďalší zasa celý plot obídu, no následne sa vrátia po asfaltovej ceste desiatky metrov. Jediné, čo tak plot dosiahol, je to, že chodci na rušných dvoch pruhoch strávia ešte viac času.

Domov
Zdieľať
Diskusia