Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2018, 0:07
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?

FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Z ropných rafinérii do Stredozeme, z krčmovej bitky do role Mad Maxa či hysterickej scény v banke na oscarové pódium v podaní Charlize Theron.

V minulosti sme sa v dvoch článkoch venovali hercom, ktorí sa dostali z ulice až na vrchol poctivou drinou a dnes ich tváre predstavujú idoly mnohých dospievajúcich tínedžerov či dospelákov. Stať sa hviezdou obvykle vyžaduje tvrdú prácu, maximálnu oddanosť a aj nejaké to šťastie. 

Niektorí herci vo svojom mladom veku ani len nečakali, akí budú v blízkej budúcnosti populárni, a iným sa ani len neprisnilo, že by mohli nasledovať hereckú kariéru. Len málo z nás sa počas dospievania sústredí na herectvo, či už to filmové alebo divadelné.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Universal

Presadiť sa v tomto odvetví býva skôr o dobrých vzťahoch a šťastí, a viacerí z vás študujúci herectvo dobre vedia, že divadelní a filmoví herci u nás vlastne znamenajú a študujú to isté. Preto v sálach kín, obrazovkách televízií a siení divadiel vidíme tie isté tváre.

Dnes sa ale nebudeme opäť zaoberať témou „z ulice až na vrchol“. Predstavíme si dnes už žiarivé filmové hviezdičky, ktoré sa stali populárnymi prakticky čírou náhodou, alebo sa stali známymi s obrovskou dávkou šťastia v živote. Poďme sa teda na ne pozrieť.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Facebook/Hartvig Hansen

Johnny Depp

Johnny sa narodil v roku 1963 ako jeden zo štyroch súrodencov. S rodinou sa však veľa sťahoval, miestami trpel úzkosťami a cítil sa osamelo. V mladom veku začal silne fajčiť a hoci si obľúbil hranie na gitare, aj postupom času trpel sebapoškodzovaním, vďaka čomu má na rukách jazvy dodnes. 

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

Depp si neskôr našiel manželku a vystriedal hneď viacero zamestnaní, pričom v jednom momente predával perá cez telefón. Jeho žena Lori ho zoznámila so začínajúcim Nicolasom Cageom, čo bol vôbec prvý výrazný krok vpred.

Cage ho presviedčal k herectvu, ale Depp túto možnosť videl len ako privyrobenie k tomu, aby sa mohol venovať svojej pravej vášni, hudbe.

Nie dlho na to Depp robil spoločnosť kamarátovi Jackie Earle Haleymu na castingu pre dnes už kultový horor A Nightmare on Elm Street (1984).

Nevie sa presne, či sa samotný Depp plánoval náboru zúčastniť taktiež, alebo bol len vyzvaný režisérom Wesom Cravenom. Zdá sa však, že Cravenova dcéra si obľúbila Deppa a jeho výkon natoľko, že trvala na tom, aby ho jej otec obsadil. 

Táto udalosť bola zvratom v živote Johnnyho Deppa, ktorý sa časom vypracoval na uznávaného a divácky obľúbeného herca. Podrobnejšie sa o ňom dočítate v samostatnom článku od môjho kolegu Oskyho.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Disney

Jennifer Lawrence

Len nedávno sme vám priniesli článok o tom, že Jennifer neskončila ani strednú školu. Ale vráťme sa ešte o kúsok naspäť.

Vo svojich štrnástich sa vydala spolu so svojou mamou na výlet na americký Manhattan v New Yorku. V jeden moment sa k dvojici priblížil modelingový skaut s cieľom zaujať mladú Jennifer a ponúknuť jej pozvánku do sveta krásy.

Odporúčané
Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) 26. januára 2024, 14:30

Našťastie si jej mama neuvedomila, akí vedia byť podobní ľudia podvodníci, a tak dala náhodnému človeku svoje osobné informácie. Skaut sa napokon ukázal byť dôveryhodný, a tak sa Lawrence začala stávať úplne odlišnou osobou. Časom však zistila, že modeling nie je to pravé, ale to vôbec nebol problém.

Skaut jej postupne začal vybavovať castingy a už len samotný vstup do tohto priemyslu bol iskrou, ktorá viedla Jennifer k novému vytúženému cieľu - stať sa herečkou. Chvíľu na to ukončila svoje školské štúdium.

Necítila sa byť veľmi inteligentná a všetko stavila na herectvo, čo sa jej náramne vyplatilo. Od toho momentu sa dala na domáce samoštúdium a popri tom čítala scenáre.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Fox

Channing Tatum

Channing Matthew Tatum opustil svoj rodný štát Alabama a presťahoval sa do Západnej Virgínie, pretože dostal futbalové štipendium na vysokej škole. To mu však vo výsledku nevydržalo dlho. Dyslexia a ADD mu spôsobovali ťažkosti popri štúdiu, a tak ho ani nedokončil.

Vo svojich devätnástich skončil ako opravár striech a neskôr ako striptér pod menom Chan Crawford. Následne sa presťahoval do Miami a začal sa venovať modelingu. Istý magazín jeho tvár zaradil do svojej top päťdesiatky, čo vyústilo k tomu, že si ho všimli filmové štúdiá.

Napokon, stal sa zázrak a Tatuma obsadili do Kriminálky Miami, filmu Coach Carter (spolu so Samuelom L. Jacksonom) či snímky Havoc (s Anne Hathaway). Teda už na samotnom začiatku spoznal herecké hviezdy. Až po tom sa začal venovať herectvu naplno.

Odporúčané
KVÍZ: Poznáš debutové filmy slávnych hercov a herečiek? Otestuj si svoje znalosti o kariérach hollywoodskych hviezd KVÍZ: Poznáš debutové filmy slávnych hercov a herečiek? Otestuj si svoje znalosti o kariérach hollywoodskych hviezd 8. januára 2024, 12:30

V roku 2010 povedal austrálskym novinám, že by chcel natočiť film o svojich striptérskych skúsenostiach a chvíľu na to vznikol Soderberghov Magic Mike, v ktorom bol implementovaný jeho talent. Postupom času sa Tatum stal čoraz známejším a v dnešnej dobe ho právom môžeme označiť ako za žiadaného herca.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Warner Bros.

Charlize Theron

Kto by to bol povedal, že Charlize narodená v Južnej Afrike chcela byť baletnou tanečnicou. Raz sa jej sen výrazne skomplikoval a nešťastné poranenie kolena bolo natoľko vážne, že si očarujúca hviezdička musela dať pauzu. Ako náhradu si zvolila modeling.

V šestnástich sa presťahovala do Milána jednak kvôli zmene kariéry, ale aj kvôli faktu, že jej zomrel otec. Avšak, nebola to prirodzená smrť. Problémom bolo, že po večeroch chodil v podnapitom stave a raz sa situácia vyhrotila až natoľko, že ho jeho vlastná žena, teda matka Charlize, zabila v sebaobrane

Charlize jedného dňa navštívila banku, aby zaplatila nájom, ktorý bol pomerne drahý. Finančné problémy v banke vytvorili istú napätú situáciu a Theron urobila obrovskú hlasitú scénu. Čírou náhodou stál v rade za ňou talentový skaut a po zrútení jej podal svoju vizitku. A vy už viete, ako to bolo ďalej. 

Herečke sa v roku 2004 podarilo obdržať Oscara v kategórii najlepšia herečka v hlavnej úlohe vďaka snímke Monster od režisérky Patty Jenkins (Wonder Woman).

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Universal

 

Evangeline Lilly

Kanaďanka sa narodila v malom mestečku Fort Saskatchewan a jej prvý kontakt s modelingovým svetom prišiel pri prechádzke v meste Kelowna nachádzajúcom sa v Britskej Kolumbii. Na rozdiel od Charlize, Evangeline nemala ani len najmenší záujem stať sa modelkou pod krídlami agentúry Ford.

Odporúčané
5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal 5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal 20. septembra 2023, 9:30

Potrebovala však súrne peniaze na vysokú školu, a tak si popri bežnom živote snažila nájsť prakticky hocičo, čo by jej poskytlo štedrý honorár. Vyskúšala si prácu letušky, herečky v reklame, servírky a v neposlednom rade menila olej na ropných rafinériach. Nezvyčajná robota, pomyslíte si.

Cieľom tmavovlásky bolo získať diplom v medzinárodných vzťahoch. Jej ďalšie práce sa začali uberať hereckým smerom a objavila sa aj v malých rolách v televíznych seriáloch a reklamách. Raz sa však na prosbu kamarátky vybrala na konkurz seriálu Lost, a to bolo napokon to pravé, čo odštartovalo jej kariéru, hoci si to vôbec neželala.

Stala sa známou hviezdou a predovšetkým filmovou herečkou. Najbližšie ju uvidíme v komiksovej snímke Ant-Man and the Wasp pod taktovkou režiséra Peytona Reeda.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Warner Bros.

Mel Gibson

Melov príbeh začal už v mladom veku, kedy navštevoval dramatické lekcie. Vo svojom vnútri ale tušil, že sa poriadnym hercom nikdy nestane. 

V istý večer sa Gibson zaplietol do poriadnej barovej bitky, ktorá na jeho tvári zanechala značné škody. Nasledujúci deň odviezol svojho kamaráta Stevea Bisleyho na casting do filmu Mad Max. Stala sa však kuriózna vec. Režisér George Miller si všimol dobitého Mela a navrhol mu, aby si prišiel vyskúšať úlohu zloducha o tri týždne neskôr.

Melovi sa tvár zahojila a režiséra výkonom a šarmom priam očaril, vďaka čomu si vyslúžil hneď hlavnú rolu.

Neskôr sa rodený Američan do Austrálie vrátil, aby natočil dvojku a v priebehu nasledujúcich rokov dostal šancu zahrať v lákavých filmoch, ako napríklad GallipoliRok nebezpečného života so Sigourney Weaver, Bounty s Anthonym Hopkinsom či Smrtonosná zbraň.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: SND Films

Rosario Dawson

Sláva si našla Rosario už v šestnástich rokoch života. Ako platí aj pri predošlých hercoch, stačí byť v správny čas na správnom mieste, no a v prípade mladej dievčiny vystačilo sedieť na verande svojho domu a pozerať sa na ulicu.

Odporúčané
Hádky slávnych hercov: Sylvester Stallone sa vytočil pre kura s horčicou, Ryan Reynolds si uťahoval z Wesleyho Snipesa Hádky slávnych hercov: Sylvester Stallone sa vytočil pre kura s horčicou, Ryan Reynolds si uťahoval z Wesleyho Snipesa 28. augusta 2023, 9:30

Fotograf Larry Clark a jeho kamarát Harmony Korine, ktorý pre prvého uvedeného písal scenár pre film Kids, náhodou prechádzali okolo. Harmony si uvedomil, že Dawson by bola tou pravou herečkou pre postavu Ruby. Mimochodom, film rozprával príbeh o generácii mladých ľudí denne ovplyvnených drogami a sexom. 

Vďaka pomerne dobrým recenziám od kritikov sa o projekte hovorilo ešte veľmi dlho, čo Rosario mierne pomohlo k sláve. Od tohto momentu sa jej kariéra odštartovala naplno.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Fox

Alexis Bledel

Alexis zrejme poznáte zo seriálov, ako Gilmore Girls alebo pomerne aktuálneho The Handmaid's Tale, ktorého druhá séria odpremiéruje už tento mesiac, a to konkrétne 25. apríla (duben) 2018.

Dnes o čosi menej známa tvárička v mladom veku ašpirovala na modeling, no podobne ako Evangeline Lilly, aj ona si musela zháňať prácu na zaplatenie vysokej školy. Popri brigádach sa z času na čas zúčastnila aj castingov, pričom jeden z nich jej priniesol ovocie.

Alexis síce získala životnú rolu v Gilmore Girls, ktorá ju sprevádzala osem rokov po sebe, avšak pravdou je, že o ňu ani veľmi nestála. Nikdy predtým totiž v seriáli nehrala a hovorí sa, že bola natoľko rozhodená z chrípky, že na konkurze ani nechcela byť. Ale ani jej slabší výkon nepresvedčil tvorcov k tomu, aby ju nechali ísť.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: Hulu

Sharlto Copley & Neill Blomkamp

Na záver špeciálna dvojica, ktorá si k sláve dopomohla navzájom. Sharlto je jeden z mála ľudí v tomto článku, ktorí sa sústredili na to stať sa plnohodnotným hercom. Napriek plnej koncentrácii si myslel, že ho už všetky príležitosti obišli, a tak sa vybral cestou biznisu.

Odporúčané
10 najlepších detských hereckých výkonov všetkých čias. Toto sú najmladší herci nominovaní na Oscara, ktorí prekonali dospelých 10 najlepších detských hereckých výkonov všetkých čias. Toto sú najmladší herci nominovaní na Oscara, ktorí prekonali dospelých 13. júna 2023, 12:30

V devätnástich spoluzaložil firmu a o päť rokov neskôr ho ľudia poznali ako nadaného a zároveň najmladšieho televízneho producenta Juhoafrickej republiky. Približne v tomto čase sa spoznal s talentovaným Neillom Blomkapom pracujúcim na poste profesionálneho animátora.

Neill tak získal šancu dostať sa do styku a kvalitnými počítačmi a ísť si tak za snom stať sa dizajnérom. Neskôr bol podporený Copleym aj po produkčnej stránke, keď si natočil svoj krátkometrážny film s názvom Alive in Joburg, ktorý bol neskôr pretvorený do celovečeráku District 9.

Šancu nakrútiť projekt o mimozemšťanoch dostal až po réžii a animácii troch akčných scén hry HALO a výhre prestížneho ocenenia Film Lions Grand Prix v Cannes. Sharltovi potom na oplátku ponúkol možnosť zahrať si v Districte 9.

Obaja sa po absolútnom úspechu filmu stali slávnymi a spolupracujú dodnes. Copleyho ste mohli vidieť aj v snímkach Elysium, Hardcore Henry a Chappie.

Predtým striptéri a čašníci, dnes hviezdy. Ako sa z bežných ľudí vďaka náhode a šťastiu stali obľúbení herci?
Zdroj: TriStar Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia