Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2018, 12:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Rusa dobili na ulici v Moskve a ukradli mu 300 Bitcoinov za 3 milióny dolárov. Tvorca kryptomeny PRIZM prišiel aj o hotovosť a mobily

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Na moskovských uliciach ho obkľúčili štyria muži.

Vývojár kryptomeny PRIZM Yury Mayorov sa pred pár dňami stal obeťou incidentu, ktorý ho nestál iba zdravie, ale aj obrovský majetok. Yury prechádzal po moskovských uliciach 23. februára večer, pretože sa celý deň pripravoval na nadchádzajúci výlet do Indie.

Rus mal pri sebe doláre, ktoré si vymenil za svoje ruské ruble, ale aj svoj laptop s prístupom ku krypto peňaženke. Z ulice ho v jednej chvíli stiahli štyria muži, vložili do Mercedesu a následne sa s ním prevážali po celej Moskve, zatiaľ čo ho prinútili otvoriť krypto peňaženku, kde sa nachádzalo približne 300 Bitcoinov. Pri približnej cene 10,5-tisíca dolárov za 1 Bitcoin mali virtuálne mince hodnotu cez 3 milióny dolárov.

Našťastie, Yury neprišiel o život, pretože ho muži onedlho vysadili na neznámom mieste v Moskve a krátko predtým mu do úst strčili tabletku a prinútili ho zapiť ju vodkou. Cieľom tabletky bolo znepríjemniť vývojárovi život a zabezpečiť, aby okamžite nešiel na políciu, čo sa im aj podarilo.

V Rusku pritom nejde o prvý únos a vydieranie vlastníkov kryptomien, pričom ľudia vedia byť veľmi jednoducho identifikovaní ako potenciálne ciele. Stačí sa niekde na internete pochváliť svojím krypto majetkom a onedlho sa už môžeš ocitnúť v kufri auta.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia