Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Piatok 4. 12. 2020 meniny má Barbora, Barbara

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Refresher
13
Viktor Kniš
28. február 2018, 14:27
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Na Slovensku už kúpiš aj mrazenú čokoládovú pizzu. Dal si výrobca záležať na jej kvalite? (Test)

Na pultoch predajní sa objavila sladká mrazená pizza, ktorú sme ochutnali, aby ste vy nemuseli.

Viktor Kniš
28. február 2018, 14:27
Na Slovensku už kúpiš aj mrazenú čokoládovú pizzu. Dal si výrobca záležať na jej kvalite? (Test)
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
13
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Aj keď sa všetci na prvý pohľad tvárime, že je našou prioritou stravovať sa čo najkvalitnejšie, niekedy sa v rámci šetrenia času, peňazí či kreativity v obchode prichytíme pri prechádzaní regálmi a mrazákmi s polotovarmi. Preto sme ešte v minulom roku dali dohromady veľký test mrazených pízz, kde sme pre vás zrecenzovali produkty od deviatich rôznych značiek. 

 

Suverénnym víťazom v hlasovaní našich čitateľov sa stala mrazená pizza Ristorante od značky Dr. Oetker, čo mnohých určite neprekvapí. Z tohto titulu sme sa zároveň rozhodli pre ďalší test, keďže na Slovensko a do Česka prichádza novinka - čokoládová verzia. Nám sa ju podarilo zakúpiť v pražskej Bille, no podľa dostupných informácií by si ju nemal problém zohnať v rôznych potravinách a v oboch krajinách. 

 

Ešte predtým, ako sme vôbec navštívili obchod, boli naše pocity zmiešané a úprimne sme boli presvedčení o tom, že túto ochutnávku ešte budeme ľutovať. Formát recenzie si požičiame z pôvodného článku a bližšie sa teda postupne pozrieme na postup prípravy, cesto, ingrediencie a celkový dojem. Ešte pripomeniem, že v hodnotení budú zohľadnené subjektívne názory dvoch členov redakcie. Mimochodom, cena za 300-gramovú porciu je 74,90 Kč, resp. 2,95 Eur

 

Na Slovensku už kúpiš aj mrazenú čokoládovú pizzu. Dal si výrobca záležať na jej kvalite? (Test)
Zdroj: REFRESHER.sk

 

Príprava: Ako správni dospeláci sme si pred samotnou prípravou prečítali návod, aby sme mohli výsledný produkt pripraviť presne podľa výrobcov. Ešte pred tým, ako sme vôbec otvorili obal, nás mierne vyľakalo miesto pôvodu - Poľsko, keďže táto krajina v spojení s čokoládou väčšinou neveští nič dobré.

 

Plní odhodlania a už bez akýchkoľvek očakávaní sme si teda predhriali rúru na 200 stupňov a podľa pokynov sme kvôli lepšiemu prepečeniu cesta nepoužili plech, len papier na pečenie. Výsledkom malo byť chrumkavejšie cesto.

 

Cesto: Ruku na srdce, chrumkavé cesto sa, žiaľ, nekonalo. Príjemne a nie prehnane sladká, tenká, no už na prvý dotyk mäkká hmota (mimo okrajov) by ešte nejakú tú minútku pečenia potrebovala. S ohľadom na to, čo vydrží pri vysokej teplote čokoláda, však chápeme, že toto môže byť jediná schodná cesta, avšak minútka-dve naviac by určite neuškodili.

 

Na Slovensku už kúpiš aj mrazenú čokoládovú pizzu. Dal si výrobca záležať na jej kvalite? (Test)
Zdroj: REFRESHER.sk

 

Ingrediencie: Čokoláda. A nič iné. Podľa zloženia: 27% čokoládová omáčka, 9,6 % mliečna čokoláda, 6,4% horká čokoláda a 6,4% biela čokoláda. Skoro polovicu celej váhy pizze teda tvoria ingrediencie, čo v konečnom dôsledku nie je zlý pomer. Čokoládu sme ochutnávali už v neupečenom stave a síce by sme ju nemohli porovnávať s tými naozaj poctivými značkami, našťastie to nebola ani tá lacná a skoro nejedlá hmota, ktorá mlieko ani kakao nikdy nevidela. 

 

Vo všeobecnosti však celkový mix chuťou neurazil a pokiaľ ju stihneš zjesť ešte teplú, asi sa nemáš na čo sťažovať. Dosť výrazne dominuje chuť horkej čokolády a naopak chuť tej bielej sa výrazne stráca. 

 

Celkový dojem: S ohľadom na skutočnosť, že sme ochutnali "len" mrazenú verziu čokoládovej pizze, asi by sme nemali hodnotiť prísne, no nie sme presvedčení o tom, že nová verzia pizze od Ristorante môže byť plnohodnotnou večerou viac ako raz. Zjesť 300 gramov veľmi sladkej hmoty musí byť skutočne náročné a skôr si myslíme, že je pizza určená ako malý dezert pri posedení s priateľmi. Je však dôležité, aby bola pripravená presne podľa postupu a konzumovala sa za tepla.

 

Hodnotenie: 6/10

 

Na Slovensku už kúpiš aj mrazenú čokoládovú pizzu. Dal si výrobca záležať na jej kvalite? (Test)
Zdroj: REFRESHER.sk
Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Foto: REFRESHER.sk Tagy: cokoladova pizza, mrazena pizza test
Ohodnoť článok
325
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHOR
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.