Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2018, 15:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

10 najlepších trailerov roka 2017, ktoré nás okamžite nalákali do kina

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Výber bol naozaj ťažký, no nakoniec sme sa rozhodli pre týchto 10 "vyvolených".

Nebyť trailerov, museli by sme do kina chodiť bez akejkoľvek poriadnej vizuálnej predprípravy. Možno by sa nám to v niektorých prípadoch aj zišlo, pretože upútavky v nás vedia mnohokrát vyvolať príliš veľké očakávania. Ale presne také majú byť. Pútavé a dychberúce. A kedže sú trailery neoddeliteľnou súčasťou každého filmového hitu či menšej, komerčne nevýraznej snímky, rozhodli sme sa zostaviť rebríček tých najlepších, ktoré sme v roku 2017 mohli vidieť

10.  Star Wars: The Last Jedi 

Napriek veľmi rozporuplným reakciám na najnovšiu časť Star Wars ságy jej treba priznať, že nás svojou akčnou a poriadne lákavou upútavkou všetkých povzbudila k návšteve kinosály. Hoci, Hviezdne Vojny sú tak obrovskou a milovanou značkou, že by sme boli na film zo Star Wars sveta zvedaví, aj keby nám tvorcovia nesprostredkovali žiadnu upútavku, no nie?

9. Atomic Blonde

R-kový trailer k Atomic Blonde v sebe dokázal obsiahnuť známe herecké tváre, pomerne drsnú akciu či nejednu sexy scénu. Muži majú svojho Johna Wicka a ženy Atomic Blonde. Táto upútavka jednoducho v rebríčku nemohla chýbať. A čo na ňu vravíte vy?

8. Blade Runner 2049

Denis Villeneuve nám v minulom roku ponúkol pokračovanie kultovej sci-fi klasiky, na ktorú sa len tak nezabúda. Už v lete sa k nám ale dostal fantastický trailer, plný neuveriteľne pútavých záberov. Patrili ste medzi fanúšikov originálneho Blade Runnera a pritiahol vás do kina závan nostalgie? Alebo bol pre vás Blade Runner 2049 novou skúsenosťou?

7. John Wick 2

John Wick, legenda medzi nájomnými zabijakmi a v súčasnej dobe aj legenda medzi akčnými snímkami. Môžete ho považovať za žánrový prierez, prípadne "len" za fantastickú akčnú snímku, no taktiež vám Wickova akčná jazda nemusela byť vôbec po chuti. Pravdou ale zostáva, že film si získal obrovskú základňu fanúšikov a na nej plánuje postaviť aj svoju tretiu časť. Verme, že záverečný diel trilógie bude kvalitou zároveň aj najlepším. A azda v prípade jeho úspechu nezostanú tvorcovia iba pri trilógii.

6. Deadpool 2

Prvá časť akčnej a mimoriadne zábavnej komiksovky Deadpool zožala pomerne veľký úspech a od jej pokračovania sa teda očakáva minimálne rovnaká porcia kvality. A pokiaľ si podľa traileru smieme dovoliť veštiť akúsi malú predpoveď, čaká nás poriadne bláznivé pokračovanie. My sa už nevieme dočkať. A vy?

5. It

Nebudeme preháňať, ak napíšeme, že Kingova adaptácia o hrozivom klaunovi Pennywiseovi bola bez akýchkoľvek pochýb najočakávanejším minuloročným hororom? Určite nie. Čo sa počtu zhliadnutí prvého traileru týka, hovoríme o neuveriteľnom čísle 197 miliónov, a to už je skrátka veľavravné. Boli ste s filmom spokojní?

4. Logan

Mutanti na pokraji vyhubenia, odrovnaný Xavier a životom deprimovaný Wolverine? Dojmy z oficiálneho traileru ku komiksovému hitu Logan boli len ťažko popísateľné. I keď sme sa na snímku tešili, zároveň každý z nás vedel, že pôjde o posledný film s Hughom Jackmanom, v ktorom si zahrá populárneho Wolverina. A to v nás len ťažko mohlo vyvolať pocity radosti.

3. Thor: Ragnarok

Thor s jeho milovaným Asgardom dostal v Ragnaroku poriadne na frak, no za to diváci dostali od filmárov skutočne výnimočnú porciu zábavy, o čom dostatočne vypovedajú aj prevažne nadšené ohlasy. Už prvý plnohodnotný trailer sľuboval mnohé, pričom v konečnom dôsledku aj mnohé priniesol. A aké boli vaše dojmy?

2. Baby Driver


Baby Driver sa nám ešte na jar minulého roku predstavil so skutočne štýlovou upútavkou. Nebudeme si klamať, svojho času nás trailer poriadne navnadil a my sme sa dátumu premiéry jednoducho nemohli dočkať. V konečnom dôsledku nás táto akčná kriminálka ale mierne sklamala. Strihači si však prostredníctvom traileru svoju prácu odviedli na jednotku, čo poviete?

1. Mother!

Pravidelní čitatelia Filmkultu v septembri (září) 2017 dozaista zaregistrovali našu exkluzívnu recenziu priamo z Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach. Od tej doby ubehol už nejaký ten mesiac, no do dnešného dňa stále radi spomíname na vzrušenie, ktoré v nás Aronofskeho novinka svojou upútavkou vyvolala. Boli ste na tom podobne aj vy? 


BONUS:  It Comes at Night

Ani tentokrát sme si nemohli odpustiť špeciálnu bonusovú priečku, v rámci ktorej by sme radi vyzdvihli pozoruhodnú upútavku k hororovej snímke It Comes at Night. Pokiaľ ste pri jej sledovaní nepocítili dobre známe mrazenie na chrbte, máte u nás veľký obdiv. Podvedomému strachu sa pri tomto traileri ubráni asi len málokto. Ste onou výnimkou aj vy? Alebo vás It Comes at Night vydesil podobne ako nás?

Anketa:
Ktorý bol podľa vás najlepší?
Star Wars: The Last Jedi
Atomic Blonde
Blade Runner 2049
John Wick 2
Deadpool 2
It
Logan
Thor: Ragnarok
Baby Driver
Mother!
Star Wars: The Last Jedi
8 %
28 Hlasov
Atomic Blonde
4 %
13 Hlasov
Blade Runner 2049
5 %
18 Hlasov
John Wick 2
7 %
24 Hlasov
Deadpool 2
10 %
34 Hlasov
It
9 %
30 Hlasov
Logan
19 %
65 Hlasov
Thor: Ragnarok
23 %
79 Hlasov
Baby Driver
7 %
23 Hlasov
Mother!
8 %
27 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia