Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2018, 15:13
Čas čítania 0:00
Ivan J.

TOP 10: Ktoré knokauty zo sveta UFC boli v roku 2017 tie najlepšie?

ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Populárna organizácia pútala pozornosť aj v predchádzajúcom roku.

To, že fanúšikovia milujú knokauty, nie je žiadnou novinkou. V mimoriadne populárnej organizácii UFC sa nám ich v minulom roku dostalo veľké množstvo. Avšak, nie každý z nich dokázal zdvihnúť divákov zo sedadiel rovnako. Za uplynulých 12 mesiacov sme boli svedkami hneď niekoľkých vydarených turnajov. Mali sme v nich možnosť vidieť kvantum mimoriadne zaujímavých súbojov, pri ktorých sa prítomným na štadióne, ale aj pri televíznych obrazovkách zatajoval dych. Rozhodne sa teda bolo na čo pozerať. Oficiálna stránka UFC preto prišla s výberom 10 najlepších knokautov v roku 2017, ktorý vám teraz prinášame aj my. Súhlasíte s ich výberom alebo vám tam nejaký knokaut chýba? Určite nám dajte vedieť do komentárov.


1. Francis Ngannou vs. Alistair Overeem

Nová hviezda UFC rozdáva v oktagone knokaut za knokautom. Skúsený veterán chcel toto jeho "plienenie" zastaviť, ale tvrdo narazil. V hre bolo veľa. Víťazovi bola prisľúbená možnosť ísť v následujúcom súboji o titul, a tak mali obaja borci o motiváciu postarané. Rodák z Kamerunu sa brutálnym ľavým hakom v čase 1:42 postaral o jeden z najvzrušujúcejších momentov predchádzajúceho roka.

  

2. Mike Perry vs. Jake Ellenberger

Perry mal pred konfrontáciou s podstatne skúsenejším Ellenbergerom bilanciu 9-1. Predchádzajúci zápas však prehral a aj z tohto dôvodu chcel svoje zaváhanie odčiniť. A veruže sa mu to podarilo náramne. Prebiehalo práve druhé dejstvo súboja, keď "Platinum", ako Mikea Perryho prezývajú, z ničoho nič šokoval svojho oponenta zdrvujúcim lakťom, na ktorý nemal šancu zareagovať.

 

3. Edson Barboza vs. Beneil Dariush

V súčasnosti  31-ročný Brazílčan sa predstavil aj na poslednom UFC 219, kde dostal šancu bojovať proti hviezdnemu Nurmagomedovovi. Nanešťastie pre Barbozu, tento súper bol nad jeho sily. Ešte v marci ho ale mali fanúšikovia možnosť vidieť proti Dariushovi. Ten sa v jeden moment duelu pokúsil o takedown, ale vzápätí sa ocitol v "la la lande", pretože mu na hlave pristalo lietajúce koleno.

 

4. Matt Brown vs. Diego Sanchez

Súboj, do ktorého zasiahli dvaja skúsení mazáci, otestovaní desiatkami zápasov, sľuboval zaujímavé predstavenie. Vo Virginii, kde sa ich vzájomné meranie síl konalo, išlo pravdepodobne o vôbec posledný zápas nesmrteľného Američana Browna. Chcel sa tak pred domácim publikom rozlúčiť čo najlepšie. Prebiehalo 1. kolo, keď zachytil pri pokuse o kop Sanchezovi nohu a následne ho zasiahol lakťom, ktorý ho poslal k zemi.

5. Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling

Na začiatku decembra sa mala odohrať jedna z najzaujímavejších bitiek v bantámovej váhe. Namiesto toho bolo ale už krátko po začatí duelu o víťazovi rozhodnuté. Raheem Aljamain Sterling chcel boj presunúť na zem, avšak nabehol si na koleno, z ktorého bude mať nočné mory ešte nejaký čas. Navyše ľudia na internete postrehli, že pri páde spravil nevedomky "dab" . A keďže ho robil aj po svojich výhrach, nevyhol sa posmeškom.

 

6. Ricardo Ramos vs. Aiemann Zahabi

Turnaj UFC 217 patril svojím obsadením medzi tie najlákavejšie vôbec. Na hlavnej karte mali zápasy napríklad GSP či Garbrandt. Z tohto dôvodu sa zdal byť preto zápas Ramosa so Zahabim dosť v pozadí. Desivý knokaut, o ktorý sa postaral Brazílčan, ho však vystrelil až do tohto výberu. Tvrdý zásah lakťom z otočky Zahabi neustál a zápas v 3. kole prehral. V tomto prípade treba pochváliť aj rozhodcu, pretože súboj zastavil v správnu chvíľu. 

7. Holly Holm vs. Bethe Correia

Vrcholom večera v Singapure bolo stretnutie týchto dvoch skvelých bojovníčok. Divákov zápas spočiatku nebavil, následne však prišiel knokaut, ktorý zrejme predčil ich očakávania. Američanka na svoju protivníčku vyslala brutalný kop do tváre, pričom ešte na zemi Correiovú dorazila ľavačkou. Po sérii prehier tak dokázala, že ju ešte nemožno odpisovať a stále má čo ponúknuť.

8. Marc Diakiese vs. Teemu Packalen

Zo súboja ubehlo len 30 sekúnd a už bolo hotovo. Keď má Diakiese svoj deň, je takmer nemožné ho zastaviť. Marcový turnaj v Londýne nám takéto niečo poskytol a odniesol si to Fín Packalen. Po tvrdej pravačke si okamžite našiel miesto na zemi. Diakiese týmto triumfom dosiahol 12. kariérne víťazstvo. Vtedy však ešte nevedel, že bude aj na dlhšiu dobu posledné, keďže v následujúcich dvoch dueloch prehral. 

 

9. Damir Hadzovic vs. Marcin Held

Bosniansky rodák mal presvedčivé výsledky mimo UFC, a tak sa dúfalo, že niečo podobné od neho uvidíme aj v populárnej organizácii. Najskôr síce nezvládol debut, keď ho porazil Mairbek Taisumov. Po viac ako roku dostal príležitosť opäť a tentokrát už neostal svojej povesti nič dlžný. S veľkou dávkou šťastia ukončil zápas s Heldom už 5 sekúnd po začatí zaverečného kola. Poliak nemal šancu tvrdé koleno ustáť. 

10. Kelvin Gastelum vs. Michael Bisping

Britský bojovník pôvodne v tomto zápase nastúpiť nemal. Bolo však treba rýchlo zohnať náhradu za Andersona Silvu, ktorému USADA (anti-dopingová agentúra) našla vo vzorke zakázané látky. Bisping bol ešte pár týždňov pred týmto súbojom šampión, a tak od blížiacej sa konfrontácie očakával prechádzku parkom. Prudko sa mýlil. Jeho súper predviedol v otváracom kole kombináciu pravá-ľavá a favorit stretnutia sa okamžite pobral k zemi.

Domov
Zdieľať
Diskusia