Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2018, 13:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šéf slovenských biskupov odsúdil Instagram, Facebook aj selfies. Bulvár a sociálne siete nám podľa neho zalepili oči

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK INSTAGRAM SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Naša spoločnosť by mala prestať hľadieť na seba.

Príchod nového roku oslavovali aj slovenskí predstavitelia katolíckej cirkvi a na svätej omši, ktorú slúžil bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský, padali tvrdé slová na adresu dnešnej spoločnosti aj technológií. Ako informoval portál Omediach.com, arcibiskup začal svoju kritiku zoširoka, aby potom prešiel až do detailov a skritizoval všetko od novín až po sociálne siete.


Veľkej kritiky sa dočkal bulvár, ktorý je na Slovensku mimoriadne populárny a biskupovi sa to očividne nepáči, pretože odsúdil každého, kto pozorne sleduje známe osobnosti striedajúce partnerov. Vadí mu aj nakupovanie leteniek, šiat aj dovoleniek, pretože by sme sa podľa neho mali radšej zamerať na skutočnú lásku a pravú slobodu, od ktorej sú ľudia v bulvári na kilometre vzdialení. Bulvár posúva pracujúcich ľudí do úzadia a aj keď im v súčasnosti ponúkajú sociálne siete priestor na vyjadrovanie svojich názorov, arcibiskup nešetril ani tie.

Šéf slovenských biskupov odsúdil Instagram, Facebook aj selfies. Bulvár a sociálne siete nám podľa neho zalepili oči
Zdroj: LacoR/Wikimedia Commons

Komentovanie na Facebooku by sme mali radšej nahradiť počúvaním a premýšľaním, keďže dnes každý fesjbúkuje, instagramuje a tvítuje, ale často to robí len kvôli tomu, aby bol in a trendy. Selfie kameru by sme teda mali zalepiť a najlepšie sa jej rovno zbaviť, pričom vo svojej kázni nezabudol ani na Pannu Máriu, ktorá v dôležitých momentoch nepotrebovala žiadny smartfón na to, aby ich ešte dlho uchovala aj pre budúce generácie.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Záverečná myšlienka bratislavského arcibiskupa však vyznela celkom jasne, pretože ľuďom odkázal, aby prestali riešiť len seba a objavovali aj problémy iných, čo je celkom dobrý odkaz do budúcnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia