Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2017, 15:54
Čas čítania 0:00
Martin Švirik

Flash alebo Superman? Prezradila nám komiksovka Justice League, ktorý z nich je tým najrýchlejším superhrdinom?

FILMY A SERIÁLY DC DC KOMIKSOVKY SUPERMAN
Uložiť Uložené

Po zhliadnutí filmu si nad touto otázkou určite lámali hlavu mnohí.

Nasledujúci článok obsahuje spoilery z filmu Justice League!

Flash alebo Superman? Ktorý z nich je rýchlejší? Rovnaká otázka vám mohla napadnúť aj pri sledovaní Justice League. Tu sa totiž Superman a Flash po prvýkrát v DCEU stretávajú a nie je to zrovna príjemné. Vzkriesený a zmätený Superman odoláva Wonder Woman, Aquamanovi a Cyborgovi. Barry sa ho vo svojej rýchlosti snaží obísť, ale Superman si ho všimne a v tom sa ho pokúsi napadnúť, zanechávajúc tak Barryho v šoku.

Neskôr počas filmu sme ešte mohli vidieť, ako táto dvojica preteká pri záchrane civilistov. Aj samotní hrdinovia chcú vedieť, kto si zaslúži titul najrýchlejšieho žijúceho človeka. Na konci filmu v potitulkovej scéne vidíme, ako sa Flash a Superman pripravujú na spoločný priateľský pretek. Tí, ktorí danú scénu videli, vedia, že autori to strihli a nechali na divákoch, aby si vybrali vlastného víťaza. 

Superman a Flash mali v komiksoch medzi sebou už niekoľko pretekov a my si ich teraz pripomenieme, aby sme mohli určiť, kto z nich má väčšiu šancu na výhru. Prvýkrát to bolo v komikse Superman #199 (1967), kde OSN usporiadala charitatívne preteky pro rozvojové krajiny. Keď ale zistili, že gangsteri podávali nelegálne stávky za účelom zisku, superhrdinovia sa rozhodli ukončiť pretek remízou.

Flash alebo Superman? Prezradila nám komiksovka Justice League, ktorý z nich je tým najrýchlejším superhrdinom?
Zdroj: DC Comics

Vo vydaní The Flash #175 (1967) dve mimozemské bytosti uvideli Flashov a Supermanov pretek. Rozhodli sa ich preto znova vyzvať. Tentokrát naprieč celou Mliečnou dráhou, inak by zničili Metropolis a Central City. Superman si ale včas všimol, že mimozemšťania boli v skutočnosti Flashovi úhlavní nepriatelia Professor Zoom a Abra Kadabra. Rozhodli sa preto spojiť svoje sily a dostať oboch záporákov. Opäť sa teda nedalo určiť, kto je rýchlejší.

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Až do World’s Finest Comics #198 (1970). Guardians of the Universe požiadali Flasha a Supermana, aby sa ponáhľali skrz na skrz vesmírom a zastavili arachnoidy pred poškodením samotnej štruktúry vesmíru. Za arachnoidmi stál General Zod, ktorý využíval špeciálny stroj na narušenie kontinuity časopriestoru. Obaja mali poranené nohy, a preto sa museli k stroju plaziť. Flash sa k nemu dostal ako prvý, a tak sme konečne poznali víťaza.  

Flash alebo Superman? Prezradila nám komiksovka Justice League, ktorý z nich je tým najrýchlejším superhrdinom?
Zdroj: DC Comics

Posledný pretek sa odohral v DC Comics Presents #1 & #2 (1978), ktorý Flash znova vyhral po podivnom cestovaní v čase. Záverečný rozhodujúci moment prišiel v The Flash: Rebirth #3 (2009), kde sa Barry chcel obetovať Speed Forcu, zatiaľ čo Superman letel za ním, aby ho prehovoril. Keď však Barry pre seba našiel nové vybavenie, bežal ešte rýchlejšie a okrem prachu za sebou nechával aj samotného Supermana. Podľa komiksov teda môžeme potvrdiť, že v skutočnosti je Flash zaslúžene tým najrýchlejším žijúcim človekom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia