Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2017 o 13:53
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Starček vysúdil 7,5-milióna dolárov od Walmartu za zle položený melón. Spadol po tom, čo sa mu noha zasekla v palete

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Henry Walker spoločnosť pripravil o poriadny balík peňazí.

O Spojených štátoch amerických často vtipkujeme, pretože tam ľudia dokážu za čokoľvek vysúdiť milióny dolárov, ale zrejme nikdy by sme nepovedali, že nesprávne uskladnené melóny budú spoločnosť Walmart stáť až 7,5-milióna. Henry Walker sa ešte v roku 2015 snažil v predajni Walmartu zobrať jeden melón do svojho košíka, ale nešťastne umiestnená drevená paleta spôsobila, že po otočení a vykročení dopredu jedna noha zostala zaseknutá práve v nej, čo spôsobilo jeho pád a následnú zlomeninu.

Walker pritom v minulosti pôsobil v americkej armáde, takže sa o seba vedel postarať, avšak neudržiavané priestory predajne v kombinácii so zranením ho naštvali natoľko, že Walmart zažaloval a pred súdom argumentoval so slovami, že ak by sa zamestnanci predajne postarali o lepšiu dostupnosť melónov a odstránili paletu z podlahy, ku žiadnemu zraneniu dôjsť nemuselo. Obchodu nepomohli ani zábery z bezpečnostnej kamery, na ktorej sa viacerým zákazníkom podarilo v palete uviaznuť, a tak porota dala napokon za pravdu Walkerovi, pričom Walmart mu teraz musí vyplatiť 7,5-milióna dolárov ako odškodné. Napriek tomu sa obchod proti rozsudku odvolá, pretože výšku odškodného považuje za príliš vysokú, avšak Walker má šancu uspieť aj na odvolacom súde.


Domov
Zdieľať
Diskusia