Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti McDonald's.
dnes 15. októbra 2024 o 15:00
Čas čítania 1:47
Sponzorovaný obsah

McDonald's daroval polovicu tržby z predaných hranoliek slovenským nemocniciam. Tento rok vyzbieral rekordnú sumu

McDonald's daroval polovicu tržby z predaných hranoliek slovenským nemocniciam. Tento rok vyzbieral rekordnú sumu
Zdroj: McDonald's
KULTÚRA GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL MCDONALD’S
Uložiť Uložené

Suma sa vyzbierala v rámci špeciálnej akcie McHappy Day.

Zákazníci McDonald’s mohli aj tento rok vyčarovať úsmev na tvárach rodín s vážne chorými deťmi. V piatok, 11. októbra, prebehla v prevádzkach McDonald's po celom Slovensku špeciálna akcia McHappy Day. Každý, kto si kúpil ikonické hranolčeky, prispel k dobrej veci – polovica z tržieb hranolčekov putovala na podporu neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities (RMHC).

Ronald McDonald House Charities od roku 2003 rekonštruuje nemocničné izby, spoločné priestory detských oddelení a oddychové zóny. Okrem iného zabezpečuje aj najmodernejšie zdravotnícke prístroje a zariadenia v nemocniciach po celom Slovensku. Počas 21 rokov organizácia RMHC zakúpila moderné zdravotnícke prístroje, zrekonštruovala a materiálne vybavila nemocničné izby a detské oddelenia v 11 slovenských nemocniciach za viac ako 1 050 000 eur.

McHappy Day sa oslavuje po celom svete rôznymi spôsobmi. Táto tradícia má však od 70. rokov minulého storočia jasný cieľ – podporiť aktivity a misiu Ronald McDonald House Charities. Počas tohtoročnej charitatívnej akcie McHappy Day sa podarilo vyzbierať rekordných 74 443  EUR.

Špeciálnej akcie McHappy Day sa zúčastnil aj Refresher v budove EinPark v Bratislave. Všimli sme si, že niektorí zamestnanci vymenili svoje tradičné rovnošaty za tričko  RMHC a pripomínali zákazníkom, že kúpou hranolčekov spravili dobrý skutok.

Do priestorov prevádzky prišiel aj riaditeľ GYNCARE, s.r.o a člen správnej rady Ronald McDonald House Charities (RMHC), MUDr. Robert Vetrák, MHP. Pán Vetrák si tu vyskúšal, ako sa pripravujú ikonické hranolčeky a ako sa majú správne servírovať zákazníkom s ostatnými produktami McDonald's.

Samozrejme, hranolčeky sme si zakúpili aj my a nezabudli sme ani na zaokrúhlenie objednávky (Ak zaokruhlíš svoju objednávku, podporíš tým RMHC).
McDonald'sMcDonald'sMcDonald'sMcDonald's
Zobraziť galériu
(6)

„Vážime si podporu všetkých prispievateľov, vďaka ktorým zabezpečujeme blízkosť pre rodiny v tých najťažších chvíľach. Momentálne sa podieľame na rekonštrukcii Kliniky pediatrie na detskom oddelení vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne a taktiež na rekonštrukcii na Klinike detskej chirurgie v NÚDCH v Bratislave,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka neziskovej organizácie RMHC na Slovensku Eva Konečná.

Eva Konečná prezradila, že organizácia má pred sebou jeden obrovský míľnik – postaviť na Slovensku samostatný dom Ronalda McDonalda v blízkosti detskej nemocnice: „Každé jedno euro výrazne prispeje k uskutočneniu tohto mimoriadne potrebného projektu, a my sa tešíme, že práve zákazníci McDonald’s sú jeho súčasťou.“

Dom Ronalda McDonalda bude poskytovať potrebnú podporu rodinám hospitalizovaných detí, ktoré sa stretávajú s celou škálou akútnych či chronických detských ochorení vrátane rakoviny, nedonosenosti, srdcových ochorení, úrazov, transplantácií orgánov a tkanív a mnohých ďalších závažných ochorení.

Špeciálny deň McHappy Day sa deje len raz v roku, no rodinám s vážne chorými deťmi pomôžeš aj takto:

  • Zaokrúhlením objednávky pri platbe na kiosku
  • Venovaním hotovosti do kasičiek na objednávacích pultoch
  • Kúpou charitatívnych predmetov pri aktuálnych akciách
  • Kúpou Happy Meal podporíš choré deti 5 centami
  • Niekoľkými kliknutiami online na stránke RMHC
  • Darovaním 2 % z daní organizácii RMHC
  • Stať sa obchodným partnerom RMHC
Späť
Zdieľať
Diskusia