Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
25. septembra 2024 o 19:28
Čas čítania 1:03
Hana Divišová

Turisti vybrali najhnusnejší český alkohol. Mnoho z týchto nápojov obľubujú aj Slováci

GASTRO ALKOHOL TURISTI O SLOVENSKU
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V rebríčku najneobľúbenejších českých alkoholických nápojov došlo k zmenám.

Koncom minulého roka sme priniesli rebríček najhnusnejšieho českého alkoholu. Toto poradie, pravidelne zostavuje portál TasteAtlas. Pozrite si najnovšiu aktualizáciu, ktorou prešiel rebríček v septembri. 

7.miesto 

Cabernet Moravia je odroda vína ktorá sa umiestnila na siedmej priečke. Vznikla v Českej republike, krížením hrozna Zweigelt (Zweigeltrebe) a Cabernet Franc. Vína z tejto odrody sú zvyčajne tmavo granátovej farby s typickou arómou čiernych ríbezlí, čerešní a čučoriedok. 

víno, Cabernet Moravia
Zdroj: Flickr/Café Morgal/volně k užití

6. miesto 

Českobudějovické pivo je charakteristické tým, že voda použitá pri procese prípravy musí pochádzať z podzemného jazera Českobudějovickej panvy. Chmeľ pochádza zo Žatca a sladovnícky jačmeň sa pestuje na Morave. 

Bud/Budweiser.
Bud/Budweiser. Zdroj: Wikimedia/Dorisall (Creative Commons)

5. miesto 

Breznický ležiak je pivo zlatistej farby vyrábané v Brenici s obsahom alkoholu, ktorý sa pohybuje od 4,69 do 5,53 %. V rebríčku získalo 3,7 hviezdičky a patrí k menej obľúbeným typom piva, hoci svoje umiestnenie od posledného hodnotenia zlepšilo o jednu priečku. 

březnický ležák
Zdroj: Bernt Rostad / flickr

4. miesto 

Muškát Moravský je veľmi aromatické víno. Práve vďaka prenikavej vôni ho ľudia môžu považovať za príliš výrazné a prenikavé. V rebríčku si vyslúžilo 4. priečku, čím svoje umiestenie zhoršilo z pôvodného 6. miesta.  

muškát
Zdroj: Vinařství Sonberg/propagační materiál

3. miesto 

Becherovka je tradičný český produkt a dodnes sa vyrába podľa pôvodnej, tajnej receptúry. Svojou chuťou však neoslovila a získala len 3,6 hviezdičky. 

becherovka.com
Zdroj: becherovka.com

2. miesto

Starobrno alebo Brnenské pivo sa umiestnilo na druhej priečke a získalo 3,2 hviezdičky. Toto pivo nie je obľúbené ani u samotných Čechov. 

starobrno
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Politikaner/volně k užití

1. miesto

Lacný Tuzemák sa stále drží na prednej priečke s veľkým náskokom a hodnotením 2,6 hviezdičky. Tento alkohol vznikol ako náhrada za karibský rum a využívajú ho ľudia zvyčajne pri príprave tradičného vianočného pečiva. Väčšina hodnotiacich sa však vyjadrila, že tento nápoj neznáša.

tuzemák
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Pastorius/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia