Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2017, 16:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tesla Model X porazila v pretekoch na štvrť míle Lamborghini Aventador SV a vytvorila rovno nový svetový rekord ako najrýchlejšie SUV

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Elektromobil sa nebojí ani tej najsurovejšej konkurencie.

Automobilka Tesla dokáže so svojimi elektromobilmi divy a potvrdilo sa to aj v experimente, ktorý pred pár dňami zavesil na internet známy kanál Drag Times. V pretekoch na štvrť míle sa proti sebe postavil najvýkonnejší model Tesla Model X P100D a Lamborghini Aventador SV. Na prvý pohľad by si človek mohol pomyslieť, že SUV od Tesly nebude mať žiadnu šancu proti jednému z najsurovejších superšportov na svete, ale opak sa ukázal byť pravdou. Okamžitý výkon elektrického pohonu spôsobil, že na trati dlhej približne 400 metrov elektrické SUV dominovalo a v cieli bolo o 0,05-sekundy skôr ako Aventador.

Niet pochýb o tom, že keby bola trať len o pár desiatok metrov dlhšia, Lamborghini by Teslu s prehľadom porazilo, lenže preteky na štvrť míle stavajú presne na najefektívnejšom výkone a najvyššej rýchlosti na krátku vzdialenosť, pričom do hry vstupuje aj reakčný čas, ktorý mal vodič Tesly o čosi kratší. Tesla Model X si svojím výkonom ešte stihla pripísať aj svetový rekord, ktorý nie je oficiálne potvrdený, ako najrýchlejšie SUV na svete, pretože 400 metrov zvládla za 11,4-sekundy. Pri pretekoch na štvrť míle je pritom dôležitý celý súbor časov, od toho uplynutého zo štartu po cieľ, až po reakčný čas jednotlivých vodičov, o čom si môžeš prečítať skvelú analýzu na portáli Road and Track.

Domov
Zdieľať
Diskusia