Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2017, 17:10
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Petra odmietali slovenské agentúry. Stal sa mužom i ženou zároveň, teraz je z neho úspešný model

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Známeho Petra Nitku vyhľadávajú svetové modelingové agentúry.

Petr Nitka má 23 rokov, no je známy po celom svete. Pochádza z Ostravy a je takzvaným androgýnnym pohlavím. Inými slovami má prvky aj z muža, aj zo ženy. Narodil sa ako muž a doteraz za sebou nemá žiadnu operáciu. Je jediným českým androgýnnym modelom, no pôsobí len mimo krajiny. Odmietali ho české i slovenské agentúry, preto pôsobí najmä v USA, kde je známy ako uznávaný a unikátny model.

Označenie androgýnny model je však v Petrovom prípade trošku marketingovým ťahom. Technicky totiž až do nedávna jeho ženskosť končila pri jemnom výzore a proporciách tela, ktoré má dané od narodenia. V posledných mesiacoch však začal podstupovať aj zmenu pohlavia. Za dlhšiu dobu tak z neho bude transgender. Zatiaľ sa však cíti byť v niečom mužom a v niečom ženou, jednoducho, unisexuál.

Petr Nitka strháva mediálnu pozornosť po celom svete. Narodil sa ako muž, no pri prvom pohľade naňho by to nikto nepovedal. Ženské črty tváre sú presvedčivé a váži len 53 kilogramov. Zmätie však až hlas, ktorý je stále mužský. Špecifickou časťou Petrovho života je make-up, ktorému sa venuje už od malička. Odjakživa ho zdokonaľovanie tváre fascinovalo a nemohol sa dočkať, kedy si to vyskúša aj sám. Teraz je make-up jeho takmer každodennou rannou rutinou.

Odporúčané
Jediný LGBTI+ filmový festival na Slovensku prichádza do bratislavských kín. Tieto filmy si nesmieš nechať ujsť Jediný LGBTI+ filmový festival na Slovensku prichádza do bratislavských kín. Tieto filmy si nesmieš nechať ujsť 24. októbra 2023, 15:00

Petr sa oblieka žensky, no v tomto prípade ide čisto o jeho preferencie. Páčia sa mu muži. Petrovou ohromnou podporou je podľa jeho slov rodina. Snaží sa každý deň radiť ostatným transsexuálom, ktorí podobnú oporu vo svojich blízkych nemajú. Petrova kariéra sa zatiaľ vyvíja dobre, zjavil sa na mólach značiek ako napríklad Marks&Spencer. Poväčšine však predvádza jedinečnú ženskú módu, na mužskú nemá postavu. Po práci v modelingu túžil odjakživa.

Domov
Zdieľať
Diskusia