Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2017, 13:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pilot easyJetu užil extázu a potom mal ťažkosti s pristávaním. Nevyhýbal sa ani kokaínu či marihuane a súd ho už stihol potrestať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Život pilota vie byť divoký.

Pri nastupovaní do lietadla každý z nás dúfa, že to nie je jeho posledný let. Letecká doprava je pritom jedným z najbezpečnejších spôsobov dopravy na svete, ale ak sa ti pošťastí dostať pilota, ktorý si občas rád uletí na drogách, potom to až taká zábava nie je. Ešte v máji malo lietadlo spoločnosti easyJet menšie problémy pri pristávaní na parížskom letisku Orly, pretože jeho pilot nebol v dobrom fyzickom stave. Pilot, ktorý onedlho dovŕši 50 rokov, sa hneď po pristátí priznal svojmu zamestnávateľovi aj polícii, že naňho zrejme pôsobili efekty extázy, ktorú užil deň pred samotným letom.

Vyhlásil, že užil len jednu tretinu tabletky a očakával, že efekty extázy pominú po dvoch hodinách, avšak pri pristávaní sa začal výrazne potiť a jeho celkový stav sa čoraz viac zhoršoval. Na súde sa pilot vyjadril, že jeho správanie je neospravedlniteľné a priznal sa ku všetkému, čo urobil, ba dokonca dodal, že v minulosti experimentoval aj kokaínom a marihuanou. Užívanie drog malo trvať viac ako 18 mesiacov kvôli nočným výletom po Paríži a sudca mu vo verdikte zakázal pilotovanie, pričom pridal aj 12-mesačný podmienečný trest odňatia slobody.   


Domov
Zdieľať
Diskusia