Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2017, 17:37
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Xiaomi expanduje! Na Slovensku sa dočkáme prvej kamennej predajne

TECH ČESKO SLOVENSKO XIAOMI
Uložiť Uložené

Valcujúci startup naberá svetové rozmery.

Pred siedmimi rokmi vedelo o spoločnosti Xiaomi len pár technologických nadšencov. Skupinka vývojárov si kládla za cieľ naprogramovať vlastný mobilný operačný systém založený na Androide - MIUI. Misia bola úspešné splnená a MIUI je dnes súčasťou niekoľkých stoviek smartfónov nevynímajúc samotnú produktovú líniu Xiaomi. Po operačnom systéme nasledoval prvý smartfón a dnes o tomto čínskom gigantovi viete už pravdepodobne vy i vaši rodičia. Ponuka sa totiž rozrástla na nespočetné množstvo produktov od externých batérií, cez notebooky, televízory až po celú radu domácich inteligentných spotrebičov. Primárne sa však môžeme baviť o špičkových smartfónoch.

Xiaomi expanduje! Na Slovensku sa dočkáme prvej kamennej predajne
Zdroj: Xiaomi

Myslenie spoločnosti je jednoduché: Prinášať na trh kvalitné výrobky so skvelým vzhľadom za dostatočne nízku cenu. Pokiaľ ste už niekedy skúsili ochutnať túto "pravú čínu", zrejme nám dáte za pravdu. Menším problémom však je, že okrem oficiálneho distribútora sa na Slovensku či v Česku nenachádza jediný kamenný obchod. No a nie každý potenciálny zákazník si dovolí objednať elektroniku bez toho, aby si ju vyskúšal či obhliadol. To sa však zmení.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Xiaomi dospelo do fázy, kedy si môže dovoliť expandovať skutočne do celého sveta. Plán je vybudovať stovky predajní po celom svete, vrátane Európy nevynímajúc Slovensko alebo Česko. Naši susedia Česi sa už 1. augusta dočkajú slávnostného otvorenia jednej z nich priamo v Prahe. Môžeme predpokladať, že Slovensko je pre Xiaomi rovnako alebo minimálne podobne zaujímavý trh a tak sa v nasledujúcich mesiacoch dočkáme i slovenskej pobočky. "Uvidíte nás takmer v každej krajine. A vidieť znamená veriť. Našich zákazníkov necháme vyskúšať si naše produkty, aby sme im dokázali, že aj za málo peňazí je možné kúpiť kvalitný výrobok,“ tvrdí senior vice-prezident spoločnosti, Wang Xiang. Konkrétny dátum príchodu na Slovensko zatiaľ nie je známy, môžeme si však byť istí, že to príliš dlho nepotrvá. Tešíte sa?

 

Xiaomi expanduje! Na Slovensku sa dočkáme prvej kamennej predajne
Zdroj: news009.com
Domov
Zdieľať
Diskusia