Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2017, 18:44
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Klaun Pennywise strašil deti na natáčaní hororu It až dokým nezačali takmer všetky plakať

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Mladí herci to na nakrúcaní nemali vôbec ľahké. Klaun im totiž spôsobil poriadne nočné mory.

Horor It bude jednoznačne kandidátom na najstrašidelnejší počin tohto roka. Presvedčili nás o tom už prvé ukážky, no dnes si tento fakt potvrdíme aj trochu inak. Herec hrajúci klauna Pennywise, 26-ročný Bill Skarsgård, totiž strašil aj na samotnom natáčaní. Áno, čítate správne. Jeho kostým a vystupovanie spôsobilo nočné mory a plač viacerým deťom - jednak hercom, ale aj komparzistom. Rolu si zrejme zobral poriadne k srdcu. Veď je to jeho práca, no nie? Poďme sa ale pozrieť, ako sa herec k samotnému strašeniu vyjadril a aké nové informácie prezradil ohľadom svojej postavy:

Klaun Pennywise strašil deti na natáčaní hororu It až dokým nezačali takmer všetky plakať
Zdroj: Warner Bros.

„Je trochu divné povedať si: ,Ak uspejem ohľadom svojej postavy a zobrazím ju v tom pravom svetle, tak tie decká traumatizujem.' Na pľaci som nebol veľmi priateľský alebo klaunovsky bláznivý. Počas toho, ako som bol v kostýme a netočili sme, som sa pokúšal ponechať si v sebe aspoň časť z klauna Pennywise. V určitom bode bola prichystaná jedna scéna a na miesto nakrúcania nakráčali deti, pričom nevedeli, kde sa skrývam a ani ma predtým nevideli. Priniesli ich tam rodičia, myslím tých malých komparzistov. A potom som sa pred nimi zjavil už ako klaun a oni, takí mladí a normálni, no videl som ich reakcie: Niektorí z nich boli naozaj zaujatí, iní sa na mňa nemohli ani pozrieť. Ďalší sa triasli a jedno dieťa začalo plakať. Režisér následne zakričal ,akcia', no a ak to niekto zavelí, okamžite sa dostávam do svojej roly celým svojím duchom. Ale o chvíľu sa rozplakali ďalšie. Presne uprostred scény. A potom som si uvedomil: ,Dočerta. Čo to robím? Veď toto je strašné...'“

Predtým, než si na tento fakt urobíte vlastný názor a postavíte sa na stranu traumatizovaných detí, si povieme ešte pár vecí. Skarsgård mal ohľadom samotného natáčania zmiešané pocity a my sa mu vôbec nedivíme. Avšak, položte si otázku: pôsobí na vás Pennywise desivo a vytvára vám v hlave pocit, že horor It bude skutočne stáť za videnie? Fanúšikovia Stephena Kinga už netrpezlivo čakajú, ako bude knižná adaptácia vyzerať na veľkom plátne. Zdá sa, že čakanie bude naozaj stáť za návštevu kina. Prvé ukážky jasne ukázali, že je o snímku obrovský záujem, čo dokazovali aj rekordné čísla v počte zhliadnutí - konkrétne 197 miliónov za prvých 24 hodín.

Klaun Pennywise strašil deti na natáčaní hororu It až dokým nezačali takmer všetky plakať
Zdroj: Warner Bros.

A čo chúďatá deti? Skarsgård ešte v tom istom rozhovore doplnil, že akonáhle režisér (Andy Muschetti) ukončil danú scénu, herec urobil všetko, aby ich utíšil a uistil, že v skutočnosti nie je monštrom, za akého ho považujú, a že všetko je len súčasť filmu. A to mal na sebe ešte vždy namaľovaný make-up a oblečený klaunovský kostým, takže pre deti muselo ísť o poriadne náročnú situáciu. Jedno je však isté. Pre herca bude táto snímka veľkým skokom v kariére a sme veľmi zvedaví, ako film napokon dopadne. V dnešnej dobe plnej priemerných počinov je poctivá duchárčina splneným snom, a ak patríte medzi fanúšikov hororového žánru, mali by ste si jednoznačne prísť na svoje. Premiéry sa dočkáme 7. septembra (září) 2017. Ak si chcete zopakovať informácie ohľadom deja či samotných postáv, vstúpte do tohto vlákna. Čo si o tomto strašení myslíte?

Domov
Zdieľať
Diskusia