Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2017, 13:42
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Ďalší nápad šialeného vizionára. Elon Musk ide budovať futuristické podzemné tunely, aby urýchlil prepravu

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Ambície mu rozhodne nechýbajú.

Po elektrickej revolúcii, kolonizácii Marsu a prepájaní našich mozgov s počítačmi prichádza rad na sieť hi-tech tunelov pod zemou, ktoré dostanú za úlohu odľahčiť dopravnú premávku vo väčších svetových metropolách, ako je napríklad New York. Z videa, ktoré spoločnosť The Boring Company, ďalšia zo zbierky Elona Muska, zverejnila, vieme, že jej avizovaný prepravný systém bude plne automatizovaný a po rozbehu prepravného vagóna na vraj "magnetických koľajniciach", kam sa umiestni automobil, dosiahne rýchlosť až 200 kilometrov za hodinu.

Keď si to porovnáme s preplnenými cestami na povrchu, kde sa v tej najväčšej špičke viac stojí, ako ide, tak rýchlosť prepravy s týmto až trošku príliš ambicióznym nápadom dosiahne úplne iný level. Z jedného konca veľkého mesta na druhý sa tak dostaneme neporovnateľne rýchlejšie a pohodlnejšie.

Prvý testovací tunel s automatizovaným a vysoko-sofistikovaným prepravným systémom vznikne priamo pod parkoviskom SpaceX, čom nám len nedávno dávali najavo záhadné mašiny s logom The Boring Company, ktoré tam jeden zo zamestnancov vesmírnej spoločnosti odfotografoval (foto nižšie).

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Menší náznak, že sa niečo také chystá, sme si mohli všimnúť ešte dávnejšie - napríklad začiatkom februára, kedy poodhalil masívny vŕtací stroj s hmotnosťou 1,200 ton a menom Nannie. A nejaký ten tweet sa objavil dokonca už v decembri

Viac detailov vrátane demonštrácie prevádzky ďalšieho doslova šialeného nápadu kontroverzného amerického vizionára nájdeš nižšie. Presne takto sa plnia detské sny.

December

Apríl 

 

The companies cool stuff I see outside the office. Can't wait to see some tunnels! #theboringcompany #workperks

Príspevok, ktorý zdieľa Ryan Schroeder (@schrodude),

Domov
Zdieľať
Diskusia