Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2017, 10:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Unikátne zábery Oravského hradu z vtáčej perspektívy objektívom kameramana z National Geographic vám zaručene spôsobia zimomriavky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

John Marton je profesionál, ktorý už má na konte mnoho svetových projektov ako režisér a kameraman, no tentokrát zavítal na Slovensko.

Oravský hrad patrí bezpochyby k našim najkrajším a najnavštevovanejším pamiatkam na Slovensku a predpokladám, že minimálne v časoch základnej či strednej školy ho mal možnosť navšíviť snáď každý. A ak nahodou nie, tak by ste to mali okamžite napraviť, keďže táto krásna dominanta oravského regiónu so sebou nesie dlhú históriu. No a toto všetko si pravdepodobne hneď pri prvej návšteve uvedomil aj známy režisér a kameraman John Marton z newyorského Brooklynu, ktorý je profesionálom v oblasti natáčaní snímok s dokumentárnym nádychom.

Za všetko hovorí aj skutočnosť, že už mal možnosť pracovať na viacerých projektoch svetových rozmerov pre známy National Geographic Channel či History Channel. Tentokrát sa teda rozhodol vytvoriť krátky film o Oravskom hrade, a to z perspetívy, akú bežný návštevník nemá množnosť vidieť. Užite si teda kvalitné letecké zábery z drona mapujúce pevnosť aj nádhernú scenériu. John sa mimochodom o toto video podelil aj na svojej webovej stránke a Instagrame, kde celému svetu ukázal, že Slovensko je krajina, ktorá má čo ponúknuť. Veď posúďte sami. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia