Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2017, 12:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prečo je medzi udalosťami v Strážcoch galaxie 2 a Avengers: Infinity War rozdiel 4 rokov a čo plánuje Marvel po 3. Fáze?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kevin Feige poskytol pár viet ohľadom budúcnosti MCU.

Hneď na začiatok si povieme, že Zoe Saldana bude mať najbližšie dni dosť rušno. Deň po tom, čo Kevin Feige znova prehlásil, že názov Avengers 4 by v sebe mohol skrývať spoiler (a preto sa ho tak skoro nedozvieme), zvládla istému novinárovi na tlačovke ku Guardians of the Galaxy 2 vykecať, že o chvíľu dokončia natáčanie Infinity War, len aby sa neskôr vrátili natáčať Gauntlet. Buď si robí srandu, nevykecala celý názov (na Avengers: Infinity Gauntler nie je absolútne nič spoilerové) alebo Feige len plní obchodný plán Marvelu a miesto toho, aby odhalili názov Avengers 4 (ktorý stále nemusí byť istý), jednoducho hovorí o tom, že je spoileroidného charakteru.

Tak či onak, ak sa Zoe čo i len trochu trafila do názvu, respektíve ak vykecala niečo, čo nemala, množstvo ľudí bude zúriť. Poviete si, že ide o maličkosť, ale odhaliť názov takéhoto filmu mimo plánu je pre štúdio dosť problematické. Nám je to v podstate jedno, ale mali by ste vedieť, že Zoe čakajú možné mastné pokuty a oči pre plač (hlavne jej agentovi). 

A teraz sa už presunemie k oficiálnym informáciám. Avengers 3 a Avengers 4 budú dva odlišné filmy. Možno tónom, atmosférou či vážnosťou, v každom prípade pôjde o standalone záležitosti, ktoré na seba budú nadväzovať. Tomuto máme veriť, keďže to už nejaký ten rok tvrdia všetci z Marvelu. Pravda bude zrejme iná, ale možno nás scenáristi a režiséri prekvapia.

Po novom sa už ale ani nenatáčajú naraz. Pôvodný plán zahŕňal aj natáčanie rôznych scén z oboch filmov v jeden deň. V štúdiu si však rýchlo uvedomili, že je to nemožné a uškodilo by to výtvorom bratov Russových, ktorí majú s týmito dvomi filmami isté ciele a s takýmto plánom by bolo nemožné ich naplniť. Dá sa teda očakávať, že do konca leta bude Infinity War natočené a najneskôr na jeseň začne natáčanie Avengers 4. 

Prečo je medzi udalosťami v Strážcoch galaxie 2 a Avengers: Infinity War rozdiel 4 rokov a čo plánuje Marvel po 3. Fáze?
Zdroj: Marvel/Disney

V oboch dieloch bude hlavnou postavou aj záporák Thanos. Na toho nás MCU pripravuje už od roku 2012, nepriamo ešte dlhšie. Feige prehlásil, že hoci nemôže ísť do podrobností, prezradí aspoň Thanosove motivácie. Tie sa budú veľmi podobať tým z komiksového eventu Infinity Gauntlet. V ňom Thanos bažil po pozornosti Smrti. Túžil ju mať pre seba, a tak bol kvôli nej ochotný vyhubiť aj celý vesmír. A práve na to mu slúži nástroj zvaný Infinity Gauntlet. Ide o špeciálnu rukavicu, ktorej vlastník (spoločne so všetkými Infinity Stones/Gems) je teoreticky nesmrteľný a nepremožiteľný. Samozrejme, Thanos si rukavicu navlečie a s veľkou pravdepodobnosťou získa aj všetky "Kamene nekonečna", Avengers ho však nakoniec aj tak porazia. Ešte predtým ale asi zrovná Zem so zem... no, proste narobí slušnú paseku, niekto určite zomrie a následne ho oživia vďaka Time Gem (Strange bude mať asi plné ruky práce).

Prečo je medzi udalosťami v Strážcoch galaxie 2 a Avengers: Infinity War rozdiel 4 rokov a čo plánuje Marvel po 3. Fáze?
Zdroj: Marvel/Disney

V tom im pomôže tím Strážcov galaxie, ktorý sa už slušne rozrástol a je možné, že z vesmíru príde okrem Thora, Hulka a ďalších Asgarďanov s Thanosom bojovať aj cez 10 Strážcov vesmíru (momentálne ich je 8). V akom zložení dorazia nikto netuší, no musíme sa pripraviť, že na tom budú oveľa lepšie než v druhej časti svojho vlastného filmu (premiéruje už 4. mája). Hlavne kvôli tomu, že zatiaľ čo prvú a druhú časť Guardians of the Galaxy delí pár mesiacov, udalosti GotG 2 a Infinity War delí obdobie rovných 4 rokov. Dej Guardians of the Galaxy 2 sa totiž odohráva ešte pred udalosťami Age of Ultron.

Na záver tu pre vás máme pár slov od... koho iného než Kevina Feigeho. V rozhovore pre Collider vyjadril radosť z toho, že kontrakty s hercami pre nich doteraz neboli problémom a dúfajú, že sa to nezmení ani v budúcnosti. Väčšina z hlavných hercov má zmluvy do Avengers 4, ale stále sa môžu predĺžiť. Uvidíme, čo nám prinesú dva diely Avengers. Feige takisto prezradil, že to, čo príde po Avengers 4, nemusí byť nutne Fáza 4. Môže ísť o celkom iný formát MCU než na aký sme boli zvyknutí doteraz. Predsa len, Avengers 3 a 4 v istom zmysle uzatvoria 3 Fázy, množstvo príbehov a viac ako 20 filmov.


Prečo je medzi udalosťami v Strážcoch galaxie 2 a Avengers: Infinity War rozdiel 4 rokov a čo plánuje Marvel po 3. Fáze?
Zdroj: Marvel/Disney

Očakáva sa, že umrú aj nejaké tie významnejšie postavy (väčšina vsádza na Captaina Americu a Iron Mana), no zároveň sa predstavia nové a Marvel bude postupne tlačiť aj na oboznamovanie obecenstva s vesmírnou časťou svojho sveta, ktorá je priam gigantická. Materiálu je dosť na ďalších 20 rokov. Ostáva dúfať, že kvalita už nebude klesať, ba naopak, MCU sa skôr zlepší a divácky záujem neopadne. V každom prípade, "Fáza 4" bude veľmi, veľmi odlišná, pričom to môže znamenať hocičo, no určite by sme sa mali pripraviť na to, že sa rozlúčime s niektorými postavami.

Niekedy v budúcnosti si azda dáme aj ďalší plnohodnotný diel Čriepkov zo Sveta Marvelu, no momentálne na to nie je až tak veľa informácií. Posledný nával noviniek sme vám priniesli v tomto článku, takže teraz budeme dúfať, že si dá Marvel menšiu pauzu. Nakoniec, musíme sa trochu povenovať aj ich odnoži v štúdiu Fox.

Prečo je medzi udalosťami v Strážcoch galaxie 2 a Avengers: Infinity War rozdiel 4 rokov a čo plánuje Marvel po 3. Fáze?
Zdroj: Marvel/Disney
 

Premiéry Avengers 3 a Avengers 4 sa dočkáme 4. mája 2018, respektíve 3. mája 2019. Režíruje bratské duo Anthony a Joe Russo (Winter Soldier, Civil War) podľa scenára Christophera Markusa a Stephena McFeelyho (celá trilógia Captain America). Ďalšie informácie o potvrdených postavách a deji nájdete tu. Ak by ste si radi prečítali podobné súhrny noviniek, dozvedeli sa niečo o vesmírnej časti MCU a zistili, ako to momentálne je s Infinity Gems, klikajte sem a sem.

Plánované premiéry pre MCU

Guardians of the Galaxy 2 - 5. máj 2017

Spider-Man: Homecoming - 7. júl 2017

Thor: Ragnarok - 3. november 2017

Black Panther - 16. február 2018 

Avengers: Infinity War Part 1 - 4. máj 2018

Ant-Man and the Wasp - 6. júl 2018

Captain Marvel - 8. marec 2019

Avengers 4 - 3. máj 2019

Spider-Man 2 - 5. júl 2019

Neznámy titul - 1. máj 2020

Neznámy titul - 10. júl 2020

Neznámy titul - 6. november 2020

Anketa:
Nabudúce by som chcel články o
DCEU
X-Men, Deadpoolovi, New Mutants
Viac MCU
DCEU
22 %
168 Hlasov
X-Men, Deadpoolovi, New Mutants
34 %
262 Hlasov
Viac MCU
43 %
331 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia