Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2017, 10:49
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Vďaka Uberu sa budeme voziť na lietajúcich taxíkoch s vertikálnym pristávaním. Testy vraj začnú do troch rokov

TECH UBER
Uložiť Uložené

Kedysi sci-fi, onedlho skutočnosť.

Lietajúce autá a lietajúce motorky nestačia. Kontroverzná služba Uber má plány, ktoré hovoria aj o lietajúcich taxíkoch s vertikálnym vzlietnutím a aj pristávaním. A aby nás presvedčila, že nezostane iba pri planých slovách, vytýčila si možno trošku prehnane ambiciózny cieľ, že s prvými testami začne už do roku 2020. Pilotné prepravné siete chcú vybudovať a zároveň aj demonštrovať pred očami verejnosti v americkom Texase a taktiež v modernom Dubaji

Princíp fungovania takejto dopravy spočíva vo využívaní pristávacích plošín ako nástupných staníc pre pasažierov, ktorí sa chcú prostredníctvom lietajúceho taxíku dostať na inú plošinu v okolí. Z toho vznikne akási sieť (takzvaná Elevate Network) staníc, kde si môžeme kedykoľvek nastúpiť a počas cesty sa pokochať pekným výhľadom. Celé to bude s najväčšou pravdepodobnosťou fungovať cez aplikáciu pre mobilné telefóny, ktorá používateľom ponúkne prístup k samotnej funkcionalite či k dôležitým informáciám. 

Odporúčané
5G, Instagram či Tesla. Toto boli najzásadnejšie technológie druhej dekády 5G, Instagram či Tesla. Toto boli najzásadnejšie technológie druhej dekády 26. januára 2021, 12:34

Web Engadget spomína viaceré dôležité strategické partnerstvá medzi Uberom a ďalšími známymi spoločnosťami, ako je napríklad ChargePoint. Tá vraj dostane za úlohu vyvinúť, skonštruovať a aj zhotoviť špeciálny nabíjací systém, aby boli prepravné prostriedky čo najviac efektívne. A aby plány mohli bez väčších komplikácií dotiahnuť do úplného konca, do svojich radov prijali nového kolegu, špičkového odborníka na letectvo s viac ako 30-ročnou praxou z NASA. Uvidíme teda, čo prinesie blízka budúcnosť, no zatiaľ to vyzerá veľmi, veľmi zaujímavo.

Domov
Zdieľať
Diskusia