Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2017, 15:09
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Keď sa na 2 minúty zastaví celá krajina. Izrael si pripomínal obete holokaustu dojímavou tradíciou, pri ktorej vzdávajú hold všetci

ZAUJÍMAVOSTI HOLOKAUST IZRAEL
Uložiť Uložené

Na holokaust nesmieme nikdy zabudnúť.

Na zverstvá, ktoré spáchali nacisti v druhej svetovej vojne nesmieme ako spoločnosť nikdy zabudnúť. V koncentračných táboroch zomierali nevinní ľudia a najmä Židia, ktorých zomrelo približne šesť miliónov len počas holokaustu. Celý svet si pripomína to, čo sa za holokaustu udialo ešte v januári, ale v Izraeli sa spomienkový deň každý rok posúva a tento rok pripadol na obdobie medzi 23. a 24. aprílom. Dôležitou časťou spomienkových ceremónií sú aj tradičné dve minúty ticha, počas ktorých všetci svorne spomínajú na svojich predkov a na to, čo všetko si vytrpeli. Z Izraela sa potom na internet dostalo dojímavé video zachytávajúce niekoľko miest práve počas dvoch minút ticha, kedy sa celá krajina jednoducho zastaví. Na cestách ustane premávka, ľudia vystupujú zo svojich áut a všetci solidárne stoja a rozmýšľajú nad tým, aké šťastie dnes máme, že nás nikto nechce systematicky vyzabíjať len kvôli príslušnosti k národu či vierovyznaniu. A snáď to tak aj zostane.

Domov
Zdieľať
Diskusia