Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2017, 15:48
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Chystané SUV od Lamborghini ešte ani neuzrelo svetlo sveta a Číňania už odhaľujú svoj vlastný Urus

TECH
Uložiť Uložené

Automobilka Zotye sa opäť raz vyznamenala.

Pravdepodobne každý z vás zachytil odstupom času informáciu o tom, že Lamborghini predsa len čo nevidieť prinesie sériovú podobu konceptu Urus, a teda už čoskoro sa dočkáme prvého moderného SUV tejto značky. V zásade sa tomu čudovať veľmi ani nemôžeme, keďže pokiaľ si človek uvedomí, že Lambo spadá pod koncern Volkswagen Group, v ktorom nájdeme vozidlá ako Audi Q7 či Bentayga od Bentley, okamžite pochopí, prečo sa Taliani chystajú "zviesť" na vlne SUV-čiek. Je totiž viac než jasné, že do veľkej miery bude chystaná novinka zdielať platformu a techniku so spomínanými modelmi. Lenže, čuduj sa svetu, zatiaľ čo Lamborghini v súčasnosti pilne pracuje na testovaní prvých predprodukčných prototypov, v Číne sa už sériový Urus odhalil. Teda, aby sme boli presní, jeho čínska kópia, pod ktorú sa podpísala stará známa firma. Spoločnosť Zotye nie je u nás žiadnou neznámou, a to paradoxne aj napriek tomu, že by ste v Európe jej modely nekúpili. V jej portfóliu totiž nájdeme viaceré verné kópie koncernových modelov, na čele s Tiguanom, Touaregom, Q5-kou, ale aj takým Porsche Macan.

Najnovšie však svoje pôsobenie Číňania posunuli na nový level. Pred autosalónom v Šanghaji nás tamojšia automobilka navnadila na pripravovanú novinku z "jej" dielne, pričom už pri pohľade na samotné zábery je okamžite jasné, o čo ide tentokrát. Zotye postavila v duchu konceptu Urus z nedávnej minulosti takmer totožnú kópiu, ktorá si mala svoju autosalónovú premiéru odkrútiť v Šanghaji. Napokon sa tak asi ani nestalo a je otázne prečo k samotnému odhaleniu nedošlo. Alebo nie je? Fotografie jasne naznačujú, že v Zotye mali guráž a prakticky všetky hlavné črty, línie a proporcie karosérie doslova vykradli, decentnou odlišnosťou je len iná predná maska a skutočnosť, že v zadnom nárazníku sa nachádza na každej strane až trojica výfukov. Je teda dosť možné, že za absenciou tohto počinu na tamojšom autosalóne môže talianska automobilka.

Domov
Zdieľať
Diskusia