Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2017, 18:42
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Toto je nový kráľ akčných kamier. GoPro Fusion zvládne natáčať 5,2K videá s až 360-stupňovým záberom

TECH
Uložiť Uložené

Dva palce hore.

O avizovanej novinke z dielne GoPro sme počuli ešte začiatkom minulého roka na podujatí CES 2016 a v týchto dňoch sa dostali na povrch ďalšie zaujímavé informácie. Tie tentokrát súvisia ako s názvom, tak aj s technologickými kapacitami netrpezlivo očakávanej akčnej kamery. Čo nové teda vieme?

Novinka, ktorá vraj predstavuje až šesť obyčajných GoPro kamier v jednej kope, ponesie názov Fusion a čo sa týka samotnej funkcionality, tak práve tam nastane celkom dosť zmien. Výraz "360-stupňová" však výrobcovi príliš nevonia, preto miesto neho radšej spomína slovíčko sférická a tiež vyzdvihuje niečo, čo nazýva OverCapture.

Vďaka tejto užitočnej funkcionalite budeme môcť spraviť z vyhotovených 5,2K videí (30 fps) v 360-stupňovom zábere, ktorý je použiteľný tak akurát pri VR headsetoch, bežné Full HD videá alebo širokouhlé fotografie, ako keby používame niektorý zo súčasných GoPro modelov. Z jedného hrubého formátu tak dokážeme v počítači alebo v smartfóne vytvoriť viacero ďalších, pričom konkrétny výber záleží už iba od toho, kde si chceme záber pozrieť.

Čo tým ale získame? Predsa viac možností, no hlavne nám OverCapture výrazne uľahčí používanie kamery, pretože stačí iba stlačiť spúšť a užívať si jazdu na doske alebo biku bez akýkoľvek obáv, že nám v zábere ujde niečo naozaj dôležité.

Predaj sférickej kamery GoPro Fusion by mal začať niekedy koncom roka 2017 (pred sviatkami), avšak žiadne iné bližšie detaily momentálne nepoznáme. Ani cenu.

Domov
Zdieľať
Diskusia