Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2017, 8:11
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Revolúcia! Ryanair začne konečne ponúkať prestupné letenky, pričom budeš čoskoro môcť odletieť pokojne aj do USA

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Rozumný krok zo strany Ryanairu.

Najväčšia európska letecká spoločnosť a jedna z najpopulárnejších nízkonákladových aeroliniek na svete Ryanair pristúpi už o pár týždňov k revolučnému kroku. Ak si sa doteraz potreboval dostať do miesta, kam Ryanair nelietal priamo z tvojho letiska, ale bolo možné prestúpiť na inom letisku, írska spoločnosť ti nedovoľovala zakúpiť si priamo prestupnú letenku. Musel si teda siahnuť po dvoch separátnych letenkách, vďaka čomu sa Ryanair nemusel zapodievať problémami s meškaním letov a nárokom na odškodnenie v prípade, že by cestujúci nestihol svoj nasledujúci let. Zdá sa však, že írska letecká spoločnosť chce byť čoraz bližšie ku svojim zákazníkom, a tak sa na jej webe koncom apríla konečne objaví možnosť nákupu prestupných leteniek.

Ako informovali Hospodárske noviny, spočiatku by mali prestupy v testovacej fáze prebiehať len cez rímske letisko Fiumicino, lenže v najbližších mesiacoch by sa mali rozšíriť na väčšinu ponúkaných destinácií. Už si preto nebudeš musieť zháňať separátne letenky, ale pohodlne zadáš dve miesta a Ryanair ti predá na jednej letenke aj prestup, pričom ti bude samozrejme garantovať, že svoj ďalší let stihneš, pretože minimálna čakacia doba medzi ponúkanými prestupnými letmi bude nastavená na 3 hodiny. Nevedno, či sa toto pravidlo postupom času zmierni, avšak v štartovacej fáze to môže množstvo cestujúcich odradiť. Ryanair si zároveň týmto rozhodnutím vytvára pôdu aj na spustenie spolupráce so spoločnosťami ako Aer Lingus či Norwegian Airlines, vďaka ktorým chce svojim cestujúcim ponúknuť prestupný let do zaoceánskych destinácií priamo zo svojho webu a v rámci jednej letenky.

Revolúcia! Ryanair začne konečne ponúkať prestupné letenky, pričom budeš čoskoro môcť odletieť pokojne aj do USA
Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia