Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2017, 17:05
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Hacker v noci zrejme z nudy spustil hučanie 156 sirén. Nepríjemný zvuk museli obyvatelia Dallasu počúvať takmer dve hodiny

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Obyvateľov Dallasu zo spánku zobudil otravný zvuk všetkých sirén v meste.

V noci z 8.4. na 9.4. sa v americkom meste Dallas rozhučalo všetkých 156 sirén rozmiestnených po budovách, ohlásili mestskí predstavitelia. Zrejme znudený hacker aktivoval každú zo sirén takmer 60-krát, pričom každá vydávala nepríjemný zvuk presne minútu. Všetko začalo o 23:42 tamojšieho času a skončilo až o 1:17. Hackera sa však zastaviť nepodarilo, skončil dobrovoľne. Sirény sú zvyčajne používané pri mestských oslavách, no tiež varujú pred tornádami a ďalšími prírodnými katastrofami. To malo samozrejme za následok paniku v meste, pohotovostná linka 911 prijala v uvedenom časovom úseku až 4 400 telefonátov, pričom sa vytvorila čakačka až šesť minút.

Hacker v noci zrejme z nudy spustil hučanie 156 sirén. Nepríjemný zvuk museli obyvatelia Dallasu počúvať takmer dve hodiny
Zdroj: Thunderbolt | wikimedia

Ešte nie je jasné, kto útok na mestský varovný systém spáchal, mesto ho však chce vypátrať, aj keď priznáva, že to bude veľmi ťažké. Experti priznávajú, že zabezpečenie mestského systému nie je práve na špičkovej úrovni a spôsobiť takúto paniku by bez problémov zvládla aj skupinka unudených vysokoškolákov. Sirény preventívne odpojili, pričom by sa do bežnej prevádzky mali vrátiť späť v piatok poobede. Obyvateľom však spôsobil zvuk poriadne vrásky, jeden z nich sa na Reddite vyjadril: "Nedokážem ani popísať moju paniku, keď ma zobudili sirény. Rýchlo som sa pozrel na radar a vidím, že obloha je čistá. Myslel som, že nás idú bombardovať alebo čo, bolo to neskutočne zvláštne. A keď to prestalo a znovu začalo ôsmykrát po sebe, jednoducho ma to začalo štvať."

Domov
Zdieľať
Diskusia