Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2017, 23:08
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Uruguaj kompletne zlegalizuje marihuanu. Gram bude stáť sotva euro a pestovať ju môžeš aj doma

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Marihuanu v Uruguaji od júla nájdeš v päťgramových baleniach v lekárňach.

Uruguaj sa stal najprogresívnejším štátom na svete, čo sa marihuany týka. Od júla totiž začnú miestne lekárne predávať marihuanu na rekreačné účely. Jeden gram sa bude predávať za mnohonásobne nižšiu sumu, než je slovenský štandard - za 1,3 amerického dolára (čiže asi 1,22 eura). Marihuanu si miestni budú môcť zakúpiť v päťgramových baleniach. Rastlina má byť pestovaná na špeciálnych miestach a pod dohľadom štátu. Čo je však najprekvapujúcejšie, pestovať si ju môžu aj doma, prípadne je možné svoju rastlinku zasadiť na špeciálnej farme, kde sa ti o ňu budú starať.

Uruguaj kompletne zlegalizuje marihuanu. Gram bude stáť sotva euro a pestovať ju môžeš aj doma
Zdroj: pixabay.com

Kto si ju však bude chcieť kúpiť, musí byť registrovaný, pretože je určená len pre ľudí s uruguajským občianstvom alebo pre tých, ktorí majú v Uruguaji trvalé bydlisko. V prvom prípade je množstvo marihuany na jednotlivca bez limitov, pre ľudí, ktorí v Uruguaji len bývajú, je k dispozícii stále solídne množstvo - maximum 40 gramov mesačne. Niektorí ľudia sa však proti registrácii búria, boja sa, že im takýto krok poriadne naruší súkromie a verejný profil, čo im môže pohoršiť napríklad pri snahe o nové zamestnanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia