Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2017, 10:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Brit si vlastnoručne vyrobil funkčný oblek Iron Mana. Vysoko síce zatiaľ nedoletí, ale jedného dňa by mohol fungovať naplno

ZAUJÍMAVOSTI IRON MAN
Uložiť Uložené

Čoskoro sa budeš môcť preháňať po oblohe.

Kto z nás by nechcel žiť život Tonyho Starka. Vžiť sa do úlohy charizmatického milionára s lietajúcim oblekom, to vôbec nemusí byť najhorší životný plán, čo si očividne uvedomuje aj britský podnikateľ a vizionár Richard Browning. Už pred rokom si povedal, že sa pokúsi vyrobiť skutočne fungujúci lietajúci oblek a samozrejme sa nechal inšpirovať oblekom, ktorým sa môže popýšiť Tony Stark. Richard si minulý rok zakúpil súčiastky potrebné na to, aby mohol začať pracovať na komplexnej sústave zariadení, vďaka ktorým by sa mohol vzniesť do výšky niekoľkých metrov a potom aj stoviek metrov a ako uvidíš na priložených videách, zatiaľ mu to ide pomaly, ale pokroky sú badateľné.

Po založení vlastnej spoločnosti s názvom Gravity začal Richard spolupracovať aj so spoločnosťou Red Bull a svoj oblek pomenoval Daedalus Flight Suit. Je zostavený z niekoľkých malých prúdových motorov, ktoré si Richard pripevní ku rukám, členkom a niekedy aj na chrbát, aby potom vyletel do výšky niekoľkých desiatok centimetrov a postupne ju zvyšoval. Okrem toho dokáže oblek vďaka HUD displeju zobrazovať niekoľko základných informácií o tom, koľko paliva užívateľovi ešte zostáva a v akej výške sa momentálne pohybuje, takže pomaly, ale isto sa dostávame aj ku funkcionalite obleku Iron Mana. Zaujímavosťou je aj fakt, že oblek disponuje technológiami ako Bluetooth a Wi-Fi, takže budeš svoj let môcť streamovať priamo cez internet a Richard dúfa, že v čo najkratšom čase zo svojho projektu dokáže urobiť funkčný a predajný stroj, aby ho potom mohol poslať na trh. Viacero ľudí si pritom myslelo, že Richard si z nás len robí dobrý deň, keďže niekoľko videí zverejnil aj na prvého apríla, ale ako sa on sám vyjadril, jeho práca za posledných niekoľko mesiacov určite žiadnym vtipom nie je.  

Domov
Zdieľať
Diskusia