Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2017, 0:23
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ako vyzerá kokaín v hodnote 1 miliardy dolárov? Americká pobrežná stráž zadržala cez 16 ton drogy

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN
Uložiť Uložené

Pašeráci utŕžili niekoľko ťažkých zásahov.

Nikto z nás azda nepochybuje o tom, že po celej našej planéte prebiehajú v každej sekunde tisícky drogových operácií a väčšina z nich zostane bezpečnostnými zložkami nepovšimnutá. Na druhej strane, americká pobrežná stráž v spolupráci s medzinárodnými partnermi dokáže pravidelne prinášať správy o svojich úspešných zásahoch proti pašerákom a jej najnovší úlovok vyzerá skutočne fenomenálne. V priebehu 26 dní sa jej v Tichom oceáne v kooperácii s ďalšími krajinami podarilo zaistiť až 16 ton kokaínu počas 17 rôznych zásahov, takže operácia sa dá vo všeobecnosti považovať za mimoriadne vydarenú.

Ako vyzerá kokaín v hodnote 1 miliardy dolárov? Americká pobrežná stráž zadržala cez 16 ton drogy
Zdroj: US Coast Guard

Kokaín by mal na ulici hodnotu presahujúcu závratnú 1 miliardu dolárov, takže keby droga prenikla na medzinárodný čierny trh, jej výrobcovia by sa doslova mohli kúpať v peniazoch. Nanešťastie, namiesto toho bolo zadržaných 30 pašerákov, ktorých teraz čaká súd a s najväčšou pravdepodobnosťou skončí väčšina za mrežami aj s dlhými trestami. Podobné zásielky mnohých ton kokaínu pritom americká pobrežná stráž priváža do svojich pristávov v pravidelných intervaloch, pretože zachytenie menšieho množstva samozrejme nevyznie tak dobre, ako keď sa jednotlivé úlovky spoja do jedného veľkého a to sa potom slávnostne privezie na pevninu, aby mohl byť droga zničená.   

Domov
Zdieľať
Diskusia