Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2017, 12:18
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Posledný klinec do rakvy? Nová aktualizácia premení Facebook na takmer dokonalý klon Snapchatu

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Avizované Facebook Stories sa menia na realitu.

Po nedávnom oznámení testovania novej funkcionality pre mobilnú aplikáciu najväčšej sociálnej siete prichádza rad na jej sprístupnenie pre širokú verejnosť. Facebook by mal v najbližších dňoch dostať čerstvý aktualizačný balíček, ktorý prinesie Facebook Stories, teda niečo veľmi podobné Instagram Stories alebo Messenger Day. A to isté platí o nesmierne populárnom Snapchate, pretože práve ten má byť čerstvou softvérovou novinkou dôkladne okopírovaný, čo je akási odplata za odmietnutie lukratívnej ponuky, po ktorej by prešiel pod krídla Marka Zuckerberga.

Funkcionalita Facebook Stories predstavuje akési každodenné príbehy používateľov sociálnej siete. Pokiaľ naši priatelia nejaký nahrajú vo forme videa alebo odfotografujú a potom ho dajú prostredníctvom základnej aplikácie sociálnej siete zdielať, vo vrchnej časti nad novými príspevkami uvidíme okrúhle ikonky s ich aktuálnymi profilovými fotografiami. A ak na ne klikneme, v tom momente sa nám s chronologickou postupnosťou zobrazí zdieľaný obsah, ktorý bude však dostupný iba 24 hodín. Videa či fotky môžeme navyše posielať priamo, teda podobne, ako keď posielame správy cez Messenger, ale s tým rozdielom, že netreba otvárať žiadnu inú appku. Rovnako dostaneme k dispozícii rôzne nástroje na úpravu vyhotovených záberov, pričom časť z nich až nápadne pripomína nástroje zo Snapchatu.

Posledný klinec do rakvy? Nová aktualizácia premení Facebook na takmer dokonalý klon Snapchatu
Zdroj: Facebook
Posledný klinec do rakvy? Nová aktualizácia premení Facebook na takmer dokonalý klon Snapchatu
Zdroj: Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia