Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. marca 2017, 12:50
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Obchody zostanú na všetky štátne sviatky zatvorené. Aj keď existuje niekoľko výnimiek, na sviatočné popoludnie v nákupnom centre môžeš zabudnúť

ZAUJÍMAVOSTI OBCHODY
Uložiť Uložené

Maloobchodný predaj na sviatky skončil.

Ak si sa doteraz počas štátnych sviatkov tešil na to, ako budeš mať konečne čas vyraziť do obchodov a vynoviť si šatník, kvôli novej novele Zákonníka práce na to môžeš zabudnúť. O reguláciách v súvislosti so zatváraním obchodov na štátne sviatky sa hovorilo už pred pár týždňami a slovenský parlament dnes oficiálne schválil novelu, podľa ktorej bude maloobchodný predaj pozastavený počas všetkých štátnych sviatkov na Slovensku, aj keď existuje zopár výnimiek. Ako informoval Denník N, nové nariadenie bude nakoniec platiť od júna namiesto od mája a obchody budú po celý deň zatvorené aj na Veľkonočný pondelok, aj keď v predchádzajúcom návrhu sa v tento deň rozmýšľalo len o čiastočnom zatvorení prevádzok. Nemusíš sa však ani naďalej strachovať, že by si v prípade veľkej núdze na poslednú chvíľu nezohnal vianočné darčeky, pretože na Štedrý deň budeš môcť nakúpiť presne do obeda.

V súvislosti s obmedzovaním maloobchodného predaja počas štátnych sviatkov sa v slovenskej spoločnosti strhla veľká debata a polemika o tom, či by štát mal predaj regulovať, alebo by to mal nechať čisto na obchodníkov. Viacerí podporovatelia novely zákona argumentovali tým, že aj samotní pracovníci by si počas sviatkov chceli užiť chvíle pohody doma s rodinou, ale zrejme im už nenapadlo pozrieť sa na to, že tisíce Slovákov pracujú počas sviatkov schválne, pretože dostávajú príplatky a často ide aj o študentov, ktorí inokedy čas jednoducho nemajú. Na sviatky teda môžeš zabudnúť na príjemné strávené popoludnie v nákupnom centre, ale ak by si súrne potreboval nejakú maličkosť, vždy môžeš zbehnúť ku drobným obchodníkom, čiže napríklad do maličkých potravín, alebo na čerpaciu stanicu.  

Obchody zostanú na všetky štátne sviatky zatvorené. Aj keď existuje niekoľko výnimiek, na sviatočné popoludnie v nákupnom centre môžeš zabudnúť
Zdroj: pixabay
Domov
Zdieľať
Diskusia