Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2017, 19:19
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Alicia Vikander je Lara Croft! Pozrite sa na prvé obrázky z nového Tomb Raidera

FILMY A SERIÁLY TOMB RAIDER
Uložiť Uložené

Predčasné potešenie od tvorcov nového Tomb Raidera. Prvé obrázky sme tak skoro nečakali.

Už o rok na nás čaká nové spracovanie filmového Tomb Raideru. Angelinu Jolie vystriedala skvelá herečka a pôvabná žena Alicia Vikander, ktorá má na svojom konte už aj Oscara. Mnohí sa sťažovali len na to, že je príliš plochá. Podobné sťažnosti nikomu zazlievať nemôžeme, keďže Alicii by sa (v porovnaní s idealizovanou postavou hernej Lary Croft) pár kíl na správnych miestach navyše hodilo, ale nič to nemení na tom, že je stále nádherná. Navyše, podstatné bude, aký bude film. Warner Bros. bude dúfať, že perfektný, teda okrem toho, že aj kasovo úspešný. 

A o čom vlastne bude? Sedem rokov po zmiznutí svojho otca, 21-ročná Lara stále odmieta prebrať opraty nad jeho celosvetovým obchodným impériom. Namiesto toho pracuje ako kuriér na bicykli v centre Londýna, zatiaľ čo študuje na vysokej škole. Niečo ju ale dovedie k tomu, že sa rozhodne vyšetriť otcovo zmiznutie a cestuje tak na miesto, kde ho videli naposledy. Do hrobky na ostrove niekde pri pobreží Japonska. Lara sa tam ocitá v nebezpečenstve a musí sa naučiť, ako prežiť v divočine celkom sama, ozbrojená len svojou mysľou, inteligenciou a túžbou prežiť v neznáme. Až na konci tejto cesty sa z nej môže stať skutočný Tomb Raider. 

Alicia Vikander je Lara Croft! Pozrite sa na prvé obrázky z nového Tomb Raidera
Zdroj: Warner Bros.

Dej rebootu nebude podľa všetkého založený ani na jednej z dvoch hier, ktoré vyšli v posledných rokoch. Dostaneme teda celkom nový príbeh. V ňom by malo dostať väčšie slovo hlavne Larino pátranie po nezvestnom otcovi. „Vlastne sa tým vraciame ku koreňom celého príbehu,“ objasnil King. „V hlavnej úlohe máme mladú Laru Croft, ktorá sa snaží zistiť, či jej otec žije. Je to veľmi emocionálny prvok a myslím, že práve to na príbehu Aliciu najviac zaujalo. Máme skvelý štáb a skvelého režiséra, takže si myslím, že práca na tomto filme bude naozaj zábava.“

Larin otec - Richard James Croft - hral nezanedbateľnú úlohu v mnohých Tom Raider videohrách a vo filme z roku 2001 si ho zahral Jon Voight. V tomto spracovaní sa roly zhostí Dominic West (Centurion, 300, seriál The Wire). Nového Tomb Raidera bude režírovať Roar Uthaug (The Wave) a na príbehu makajú aj scenáristi Iron ManaGlee či Children of Men. Warner Bros. plánuje so slávnou archeologičkou rovno celú trilógiu, dúfajme teda, že sa prvý film podarí viac, než výplachy s Angelinou Jolie. Premiéra je v týchto chvíľach naplánovaná na 16. marca 2018

Alicia Vikander je Lara Croft! Pozrite sa na prvé obrázky z nového Tomb Raidera
Zdroj: Warner Bros.
Alicia Vikander je Lara Croft! Pozrite sa na prvé obrázky z nového Tomb Raidera
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia