Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2017, 18:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bratislavskí taxikári tiahnu do vojny proti Uberu. Nadávajú, lepia desiatky nálepiek a blokujú autá

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA UBER
Uložiť Uložené

UBER leží taxikárom v zuboch už dlhú dobu. Teraz sa však vydali aj do akcie.

Voliť obyčajný taxík alebo inú, UBERu podobnú službu, môže byť dnes lepším rozhodnutím, ako si zavolať samotný UBER. Množstvu bratislavských taxikárov už začali pretekať nervy a zrejme prišiel čas, aby to dali aj poriadne najavo. Na facebookovej stránke Stop Uber na Slovensku sa napríklad nedávno zjavila fotografia auta patriaceho vodičovi zapojeného do platformy UBER. Sklá však malo polepené odsudzujúcimi nálepkami s textom Stop Illegal Transport Uber. Podľa danej stránky išlo o organizovanú akciu, ktorej sa v jeden večer zúčastnilo asi päťdesiat "normálnych taxikárov". Nebolo to však jediné ich stretnutie, taxikári si totiž dovoľujú omnoho viac. Podľa Denníka N tiež obkľučujú zákazníkov, nadávajú im a blokujú autá zapojené do služby UBER. "Niektorí mali kukly, pľuli na auto, búchali po ňom a lepili na sklo nálepky, povedala Simona pre Denník N. “Vodičovi nadávali, že je starý k****, ktorý im kradne prácu. Mne, že som k****, ktorá sa chce voziť za dve eurá.

A čo im vlastne vadí? UBER ponúka veľmi lacné cestovanie, ktorému bežné taxíky dokážu len veľmi ťažko konkurovať (ťažko im však konkurovať aj v prípade, že na potenciálnych zákazníkov nadávate, keď cestujú konkurenciou, všakže.) Zároveň však ide o veľmi kontroverzný princíp, na zapojených vodičov platia iné kritériá, než na "profesionálnych vodičov" - taxikárov (napríklad nepotrebujú psychologické testy, stačí mať napríklad auto mladšie než desať rokov), nevydávajú ani daňové doklady, kým taxikári si museli riešiť pokladnice; a tak je otázne, či je niečo takéto vôbec legálne. Čo si o tomto myslíš ty? Má UBER v Bratislave miesto?

Anketa:
UBER v Bratislave?
Je perfektný!
Preč s ním.
Neviem posúdiť.
Je perfektný!
67 %
2068 Hlasov
Preč s ním.
7 %
208 Hlasov
Neviem posúdiť.
26 %
805 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia