Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2017, 10:56
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

NASA v stredu oznámi obrovskú novinku! Našli sme neďaleko slnečnej sústavy náš druhý domov?

ZAUJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložiť Uložené

Ľudstvo bude asi opäť písať históriu.

Americká vesmírna agentúra spôsobila na internete obrovský rozruch. A vyzerá to tak, že nielen tam. Celý svet totiž začalo trápiť niekoľko ešte pomerne čerstvých otáznikov, ktoré sa spájajú s neočakávane ohlásenou mediálnou konferenciou NASA, kde s najväčšou pravdepodobnosťou zverejnia horúce informácie o neďalekých exoplanétach. Záhadné podujatie je naplánované na 22. februára, čiže na nadchádzajúcu stredu a uskutoční sa o siedmej večer cez live stream, ktorý nájdeme priamo na oficiálnom webe. 

Web iflscience.com píše, že sa na verejnosť dostalo iba pár povrchných detailov. Zatiaľ vieme to, že objav vesmírnej agentúry súvisí s planétami, ktoré obiehajú okolo inej hviezdy ako je naše Slnko. Nepoznáme však konkrétnu vzdialenosť od Zeme a nevieme ani to, aké sú na nich podmienky pre život. No keďže NASA okolo toho spravila celkom hlasný rozruch, môžeme počítať s tým, že nejde o žiadnu maličkosť, ale niečo naozaj významné. Tým niečim by celkom pravdepodobne mohol byť náš druhý domov, inými slovami - zrejme objavili planétu, kde naša civilizácia vie už onedlho založiť svoju prvú vesmírnu kolóniu

Čo nám NASA podľa teba oznámi?

Domov
Zdieľať
Diskusia