Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2016 o 11:39
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Do klubu smartfónov bez rámikov pribudne ďalší výrobca z Číny. Meizu si s novinkou brúsi zuby na Xiaomi Mi MIX

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Mobilný trend pre rok 2017 je už zrejme jasný.

Po naozaj prekvapivom predstavení futuristického smartfónu Mi MIX si mnohí mysleli, že ide stále iba o prototyp, ktorý tak skoro nepríde do obchodov. Keď však spoločnosť Xiaomi na konci prezentácie prezradila cenovku vrátane presného dátumu dostupnosti, tak ani jeden z nich nechcel veriť vlastným očiam a ani vlastným ušiam. Tak technologicky a tak konštrukčne pokročilé zariadenie s 18-karátovým zlatom či ľudovou cenovkou navyše poriadne vystrašilo viaceré etablované značky, čo sa zrejme odrazí na urýchlení vývoja a výskumu, aby v záujme udržania si trhového podielu dobehli, respektíve rovno predbehli neočakávaný krok Xiaomi. Nedávno nám to potvrdili špekulácie o bezrámikovom smartfóne so značkou Samsung alebo Huawei, ktoré by mali prísť začiatkom budúceho roka, a po novom už aj Meizu

Čínske technologické weby obehla čerstvá fotografia, kde má byť podľa všetkého zachytený nadchádzajúci model od v našich končinách menej známej spoločnosti Meizu. A ako je možné vidieť nižšie, smartfón s názvom PRO 6 Edge dostane zobrazovací panel bez rámikov na ľavej, pravej a hornej strane konštrukcie, pričom sa hovorí aj o zaoblených hranách. Pomer medzi displejom a telom dosahuje až 91,3 %, čiže o pár percent (83,6 %) viac než pri Mi MIX (Samsung Galaxy S7 edge 76,1 %). V spodnej časti konštrukcie nájdeme tradičné domovské tlačidlo a okolo neho zase premiestnené senzory so selfie kamerou. O dátume predstavenia zatiaľ ale nikto nič konkrétne nevie, takže sa ani v tomto prípade nevylučuje začiatok roka 2017.

Do klubu smartfónov bez rámikov pribudne ďalší výrobca z Číny. Meizu si s novinkou brúsi zuby na Xiaomi Mi MIX
Zdroj: www.gizmochina.com
Domov
Zdieľať
Diskusia