Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2016, 10:57
Čas čítania 0:00
Richard Končol

DUB FX znovu zavíta na Slovensko! Dorazí totiž do bratislavskej Starej tržnice

HUDBA
Uložiť Uložené

Slovákom je Dub FX je už dobre známy. Po tom, čo sa niekoľkokrát ukázal na našich festivaloch, príde opäť, tentokrát však odohrá sólo šou v Starej tržnici.

Ben Stanford, tiež známy pod nicknamom Dub FX, je rodákom z austrálskeho Melbourne. Kariéru si naštartoval skrz pouličné vystúpenia, vďaka ktorým si získal priazeň množstva fanúšikov a to aj bez podpory nahrávacích spoločností či veľkého proma. Jeho tvorba dokopy mixuje aj hip-hop, reggae či drum & bass a preslávil sa najmä hitmi „Love Someone“ či „Love Me or Not.“ Špecialitou sú v jeho prípade live vystúpenia - tie sú typické práve vďaka používaniu hudobnej slučky, kedy Ben majstrovským spôsobom vytvára hudbu iba svojím hlasom, cez ktorú následne spieva či rapuje a dáva publiku obrovskú energiu. Aj napriek tomu, že doma nie je až tak slávny, sa dokázal predviesť so svojou šou v 40 rôznych krajinách, predal vyše 200 000 nahrávok, má viac ako pol milióna fanúšikov na sociálnej sieti Facebook a vyše 100 miliónov zhliadnutí na YouTube.

Za sebou má vystúpenia na festoch ako Coachella, Sziget, Glastonbury, Woodstock, Falls či Shambala. Mimochodom, za štyri dni vydáva Dub FX nový album s názvom Thinking Clear. Album bol nahrávaný počas štyroch mesiacov, no množstvo textov vzniklo počas toho, ako bol Dub FX na koncertnej šnúre. „Mám pocit, že tento album zachytáva esenciu všetkých aspektov mojej cesty. Chcel som, aby znel živo a elektronicky a tak som celý album napísal a nahral s basákom, pianistom, perkusionistom a trojčlennou dychovou sekciou,“ hovorí o albume Dub FX v oficiálnom vyjadrení.

DUB FX znovu zavíta na Slovensko! Dorazí totiž do bratislavskej Starej tržnice
Zdroj: GRAPE

Sólový koncert austrálskeho umelca sa uskutoční 16. októbra v Bratislave pod taktovkou Grape Agency. Vstupenky budú v predaji na www.grapefestival.sk

Domov
Zdieľať
Diskusia