Oplatí sa objednať si donášku sushi alebo je lepšou voľbou vychutnať si túto pochúťku priamo v reštaurácii?
Asi sa nenájde človek, ktorý by v dnešnej dobe nepoznal sushi. Toto japonské slovo pôvodne označovalo ľahké ryžové jedlo. Jeho význam sa časom skonkretizoval a dnes označuje kombináciu octom ochutenej ryže s inými surovinami. Sushi sa momentálne teší naozaj veľkej obľube a tomuto tradičnému japonskému jedlu v posledných rokoch podľahlo mnoho ľudí. Spopularizovalo sa natoľko, že okrem mnohých prevádzok a donášok ho ponúkaju dokonca aj supermarkety.
Veľkým problémom avšak stále zostáva samotná príprava a kvalita surovín, ktorá častokrát pokazí výslednú chuť japonskej pochúťky. Práve z tohto dôvodu sme v bratislavskej reštaurácii Fou Zoo navštívli profesionálneho sushi majstra Tomáša Lysého, ktorý má s prípravou tohto jedla dvanásťročné skúsenosti. Tomáš nám vysvetlil, v čom spočíva správna príprava jednotlivých typov sushi a ukázal, kde často pri príprave vznikajú chyby. Priamo do reštaurácie sme si objednali donášky z rôznych bratislavských prevádzok ponúkajúcich tento tradičný japonský pokrm, na ktorých sme samotný test demonštrovali. Oplatí sa teda objednať si donášku sushi alebo je lepšou voľbou vychutnať si túto pochúťku priamo v reštaurácii? To sa dozvieš v našom veľkom teste.