Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2016, 14:22
Čas čítania 0:00
Krištof Králik

Otestovali sme rôzne donášky sushi. Profesionálny sushi majster v tom má jasno

REFRESHER
Uložiť Uložené

Oplatí sa objednať si donášku sushi alebo je lepšou voľbou vychutnať si túto pochúťku priamo v reštaurácii?

Asi sa nenájde človek, ktorý by v dnešnej dobe nepoznal sushi. Toto japonské slovo pôvodne označovalo ľahké ryžové jedlo. Jeho význam sa časom skonkretizoval a dnes označuje kombináciu octom ochutenej ryže s inými surovinami. Sushi sa momentálne teší naozaj veľkej obľube a tomuto tradičnému japonskému jedlu v posledných rokoch podľahlo mnoho ľudí. Spopularizovalo sa natoľko, že okrem mnohých prevádzok a donášok ho ponúkaju dokonca aj supermarkety.

Veľkým problémom avšak stále zostáva samotná príprava a kvalita surovín, ktorá častokrát pokazí výslednú chuť japonskej pochúťky. Práve z tohto dôvodu sme v bratislavskej reštaurácii Fou Zoo navštívli profesionálneho sushi majstra Tomáša Lysého, ktorý má s prípravou tohto jedla dvanásťročné skúsenosti. Tomáš nám vysvetlil, v čom spočíva správna príprava jednotlivých typov sushi a ukázal, kde často pri príprave vznikajú chyby. Priamo do reštaurácie sme si objednali donášky z rôznych bratislavských prevádzok ponúkajúcich tento tradičný japonský pokrm, na ktorých sme samotný test demonštrovali. Oplatí sa teda objednať si donášku sushi alebo je lepšou voľbou vychutnať si túto pochúťku priamo v reštaurácii? To sa dozvieš v našom veľkom teste.

Domov
Zdieľať
Diskusia